sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Hiirenkorvia huhtikuussa

Hauki

Aurinkoinen sunnuntai-aamu. Kiikaroin tyynelle järvelle, missä vene lipuu äänettömänä pienen sähkömoottorin voimin. Saadaankohan kalaa tänäänkin? Kuvassa on pääsiäishauki, joka pääsi paistinpannuun melkein suoraan järvestä, Miehen taitavasti fileroimana. Eikä tosiaan ollut kyse pilkkimisestä, kuten tähän vuodenaikaan kuuluisi. Järven jäät ovat yleensä  tehneet lähtöä aikaisintaan vappuna. Nyt telkät ja tukkasotkat sukeltelevat saunarannassa, joutsenpari etsii kaakottaen sopivaa poukamaa, kaulushaikaran kaukainen mylvintä sekoittuu lintujen konserttiin.
   Ajomatkalla rannikolta sisämaahan mökille  kevät edistyi silmissä. Toden totta, monissa pörröisissä koivuissa näkyi jo vihreää. Että tämmöisenkin kevään saamme kokea! Tunnustan, että häpeämättä iloitsen eläkeläisen vapaudesta aloittaa mökkikausi vaikka huhtikuussa. Niin kauan kuin voimia riittää.

2 kommenttia:

  1. Hiirenkorvat huhtikuussa, joko lehti on puhjennut? Kylmät päivät varmaan hidastivat kevään etenemistä etelämmässäkin. Täällä on liki talviset olosuhteet. Luntakin vielä, mutta sen verran oli lampi sulanut, että sai muutaman katiskan ja tänään tuli ensimmäinen hauki!
    Koivussa ei näy hiirenkorvia, ehkä aavistuksen turvonneet silmut vasta.

    VastaaPoista
  2. Vappuna alkoi tauko kevään edistymisessä. Hentoa on vielä koivun viherrys, ja varovasti kurkkivat kasvit mulllasta. Niinhän se kevät aina keikuttelee. Mukavaa että siellä pohjoisessa jo hauki käy pyydykseen. Täällä maalla ollaan myös saatu järvestä haukea paistinpannulle.

    VastaaPoista

Mitä tuumaat tästä?