torstai 7. tammikuuta 2010

Taivainen näytelmä

Maailman säät ovat sekaisin. ChiangMaissa satoi kaatamalla koko aamupäivän! Sellaista ei muisteta ennen sattuneen keskellä kuivaa kautta. Ihastuttavaa ja virkistävää kuitenkin.

Sade ja pikku nuha houkuttelivat minut pysyttelemään hotellissa pitkälle iltapäivään. Istuin verannalla läppärini ääressä, ja sain koostettua videon uudenvuodenyöstä, josta kerroin aikaisemmin.

Olisipa ollut kunnon kamera ja siinä putki! Komea täysikuu näkyy vain pienenä häikäisevänä pisteenä joissakin kuvissa. Silti yritin vangita lumouksen niillä keinoilla joita nyt löytyy. Melkoista näpertämistä läppärillä, jossa hiirenä on herkkä tuntolevy. 'Katsos, oho, eiku, äsh, oops....' Hiiriosoitin on hyvin omatahtoinen, ja tekee kekseliäitä temppuja. Mutta silti onnistuin koostamaan pienen jutun näytelmästä, joka livena oli henkeäsalpaava.(Pienet pisteet taivaalla ovat ylöspäin matkaavia lyhtyjä kaikki.)Kuumailmapallot (Khom fai) ovat hyvin suosittuja ChiangMaissa, ja kerrotaan että upein näytelmä nähdään marraskuisessa Loy Krathong-juhlassa. Silloin juhlitaan sadekauden päättymistä ensimmäisen täydenkuun aikana. Mutta täysikuu nousi myös uudenvuodenyönä!

6 kommenttia:

 1. Osaan kuvitella, kuinka erikoista on ollut, kun täysikuu osui uudenvuodenaatonjuhlintaan mukaan. Thaimaan budhalaisuudessa kuukuukaudet ovat vielä vahvasti mukana.

  VastaaPoista
 2. Onpa mahtavaa! Kiitos, kun saimme osallistua juhlintaan! Musiikkikin sopi hienosti tunnelmaan. Että osaatkin!

  VastaaPoista
 3. Joo, täysikuu teki täysosuman. Minunkin ilotulituskuvissa se on mukana.
  Kivoja nuo kuumailmapallot...eksoottista!

  VastaaPoista
 4. Mm, ehkä juuri täysikuu inspiroi näyttävään juhlintaan. Kuulema komeampaa kuin vuosi sitten.

  Mummeli, musiikki oli minustakin kiva löytö. Tosin se viittaa mielestäni aika lailla Intiaan. Mutta toisaalta, sieltähän se Buddhakin tuli Thaimaahan :)

  Sylvia, harmi vain että kännykkäkamera kutisti kuun, vaikka silmä näki sen suurena...Hienoa ajatella, että katsoimme samaa kuuta :)

  VastaaPoista
 5. Kiehtovasti koostettu video, tunnelma on aistittavissa vaikka paikan päällä elämys on varmasti aivan toista luokkaa. Kauniita nuo lyhdyt.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Hemmetti. Paikan päällä näytelmää jaksoi katsoa tuntikausia huomaamatta ajan kulua.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat tästä?