keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Bussilla Vallettaan

page4image4200


Sellaisen sateenkaaren näkee ehkä kerran elämässään. Täydellisen, ehjän puoliympyrän, ja väreiltään yhtä kirkkaan kuin maalatut kalastajaveneet Marsaxkukkin lahdella. Tai kuin lasten vesivärimaalaukset kuvisluokan seinällä. Mutta paljon säteilevämmän, valohehkuisen. Koskaan, milloinkaan en ole nähnyt niin voimakasväristä sateenkaarta. Violetti, indigo, sininen, vihreä, keltainen, oranssi, punainen. VISViKOP. Ja sama ylempänä, vaaleampana,  päinvastaisessa järjestyksessä. Voi, olisimmepa vielä taivasalla!  Mutta nyt on jo ehdittävä takaisin Vallettaan. Olemme patikoineet rantatietä kalastajakylästä Birzebbukaan, ja löytäneet viimein bussipysäkin.

Kurkimme bussin vesijuovaisesta ikkunasta, joka on käytävän toisella puolella. Mies siirtyy kameroineen lähemmäs. Minä kumarrun nähdäkseni paremmin, ja mustan nuorukaisen silmät välähtävät kohti, ja yhtä nopeasti pistäytyy kasvoilla hymy. Vielä äsken seisoimme samalla bussipysäkillä, me rupatellen omaa kieltämme, nuorukainen omissa oloissaan korvakuulokkeineen. Vilkuilimme taivaalle: ehtiikö sade ennen bussia? Tuskin huomasimme toisiamme. Nyt jaoimme saman elämyksen, ja viemme muiston siitä tahoillemme. Kaukaisille planeetoille, jotka eivät enää milloinkaan kohtaa.

Huomenna aamulla lähdemme kotimatkalle.

Marsaxkukkin kalastajakylä, Malta, Mh 20129 kommenttia:

 1. Voi tuota ihanaa kalasatamamaisemaa! Upeat värit... tunnelma! Hyvää kotimatkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kotona näitä onkin mukava katsella :)

   Poista
 2. Marjatta, ne parhaat kuvat piirtyvät verkkokalvoa ja kameran kennoa syvemmälle. Olen melko varma, että näen ne joskus, sinun toteutuksena, toisenlaisena ja ehkä todellisempana kuin yksikään valokuva. Hyvää kotimatkaa toivotan minäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti määrittelet Tiina. Luonnon kauneuden edessä kuvat ja sanat ovat riittämättömät. Mutta jospa joskus onnistuisi itse luomaan kauneutta edes sirusen...
   Kiitos toivotuksesta, kotona ollaan!

   Poista
 3. Kaunis kuva kalastajakylästä.
  Turvallista kotimatkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Turvallisesti sujui matka, ja on hyvä olla kotona taas.

   Poista
 4. Harmikseni huomaan, että tämän blogin ulkoasu on muuttunut. Dynaamisen mallin koodiin ei pääse käsiksi, kuten perinteisen mallin. Olen rakentanut mallin uudelleen pari kertaa, mutta omituinen rasteripinta säilyy tekstin takana, ja kuvaa kehystää koristeellinen raami. Huomaan myös, että muutos on tapahtunut Chrome-selainta käyttäessä. Safari näyttää blogini sellaisena kuin tarkoitin.

  Niinpä kyselen lukijalta joka tänne eksyy: Näetkö rasteria ja krumeluuria vai yksinkertaisen varjostetun reunan kuvan ympärillä? Ja mikähän on selaimesi?

  Kummallisinta tässä on se, että toinen blogini Villamussalo käyttää täsmälleen samaa pohjaa. Sekä Chrome että Safari näyttävät sen oikein.

  VastaaPoista
 5. Ihana kalastajavene satamineen. Miksei meillä ole noita värillisiä veneitä - ollaan kai niin tasaisia..:)

  Mä näen tavallisen valkoisen pohjan sun blogissa ja kuvan ympärillä on ohut linja pienen valkoisen kehyksen reunalla, miten sen nyt kuvailisin. Eli ei mitään kummallisuutta. Minulla on Firefox.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta Orvokki! Mukava kuulla, että Firefox ymmärtää mitä haluan :) Vielä kun tietäis mitä IE näkee, sekä Chrome+Windows.

   Meillä onkin ollut perinteenä tervata paatit :)

   Poista

Mitä tuumaat tästä?