sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Torstaikuvapeitto

Näkymä parvekkeelta klo 14:04 paikassa Chiang Mai, Thaimaa

Kännykän hälytysääni havahdutti kesken puuhien. Mitäs nyt? Ai niin, nythän on sunnuntai ja kello on kaksi! Sieppaan siis kännykän mukaani, ja siirryn parvekkeelle, missä 30°C:n lämpö kietoo ilmastoinnin viilentämät paljaat käsivarteni. Juuri nyt ei ole paras mahdollinen aika lähteä lenkille. Kuvaan siis parvekenäkymän luoteeseen, missä kohoaa Doi Suthep-vuori. Jonakin päivänä teemme taas retken sinne, sillä vuorella on usein suloisen viileää. Juuri ja juuri voi erottaa Wat Prathat-temppelin kultaisen chedin kiiltelevän auringossa. Vasemmalla alhaalla näkyy kolme erikokoista henkien taloa. Eilen näimme miehen niitä kunnioittavasti siivoavan vanhoista ruoantähteistä. Tuon tuostakin hän liitti kädet yhteen ja kumarsi hengille. Keskellä kuvaa katoksen alla on iso norsupatsas. Täytyykin ottaa selville sen historia. Istutusten vihreys on raikasta monsuunisateiden jälkeen. -Kohta tulee rakkaita vieraita meille. Illan viilentyessä lähdemme jonnekin aterioimaan yhdessä.

14 kommenttia:

 1. Mahdollisimman laaja peitto =o)Tästä se lähtee! Thaimaalaisesta maisemasta Tamperelaisen kodin kirjahyllyyn ja vasta kaksi kuvaa julkaistu.
  (Tulee varmasti kaikkea tältä väliltä.)
  Meilläkin on läheisiä siellä asumassa. Kuvasi vie ajatukset sinne lämpöiseen. Itse emme ole siellä koskaan käyneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotinkin mielenkiinnolla kuka liittyy seuraan ensimmäisenä:) -Käykäähän toki täällä, jos on noin hyvä syy! Tuttavien opastamana voi solahtaa vieraaseen kulttuuriin asukkaan, ei turistin näkökulmasta. Me vierailemme täällä kuukauden verran joka vuosi.

   Poista
 2. Sitten mentiin kertaheitolla toisellepuolelle maapalloa ;)

  VastaaPoista
 3. Tulipas heti melkoinen kuva, paikka ja lämpö. Täällä suomessa vaan hytistään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja täällä kärvistellään. Kotona sitten en muista mitä vikaa lämmössä oli...

   Poista
 4. Onpa kuvan takana mielenkiintoista tarinaa. Eksoottista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä katsottuna Suomessa on eksoottista. Kuvittele, kaupungin eläintarhassa on eksoottinen ihme, lumikäytävä! Pääsymaksusta saa kokea kylmyyden ja lumen, ja valokuvauttaa itsensä talvi-tintamareskissa.

   Poista
 5. Tässä on ikkuna kauas ja kaukana. Hieno näköala, kesäisessä fiiliksissä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä onkin aina kesä, kolmella tavalla: sadekausi, lämmin kausi, kuuma ja kuiva kausi. Juuri nyt on sadekausi päättymässä. Vain muutama lyhyt ukkoskuuro koettu.

   Poista
 6. Mielnkiintoista ja ah! niin lämmintä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri nyt aamukahdeksalta on ihastuttavan viileää, 25°C. Nyt kannattaisi lähteä lenkille! Päiväsaikaan on toista...

   Poista
 7. Kiitos, että kutsuit parvekkeellesi! Aina on mukavaa nähdä uusia maisemia. Kaunis aurinkoinen päivä, kuten meilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos että pistäydyit sieltä peiton toiselta reunalta :)

   Poista

Mitä tuumaat tästä?