sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Tervetuloa arki!
Yksi ainoa tonttu  lennähti joulun ajaksi olohuoneeseen. Toissajouluna löysin sen Anusarn-marketilta ChiangMain kaupungissa. Thaimaalaisen nukentekijän näkemys tontusta riemastutti, ja tämä lähti heti mukaani. Hän on ehkä keiju, henkien talon asukas, hyväntahtoinen mutta hiukan ilkikurinen. Suomalaiset tontut  edustivat samoin muinaista henkiuskoa, ja thai-tonttuni tervehtii heitä luottavaisesti. Suvaitsevainen thaimaalainen poimii joulusta minkä haluaa, eikä vieroksu Jeesus-lastakaan.  Thaimaalainen keramiikkaseimi , mistä jo kuvan esittelin aikaisemmin, on vielä tänään piirongin päällä. Vietän mielelläni joulua Jeesuksen syntymäpäivänä vaatimatta sitä toisilta. Eniten soisin, että joulusta tulisi sosiaalisempi juhlapäivä. Ettemme sulkeutuisi koteihimme, vaan voisimme tavata ystäviä. Ehkä nuori polvi osaa muuttaa tuon perisuomalaisen käytännön, jota ei muualla tapaa.


Tänään loppiaisena silmäilen vielä vähäisiä joulukoristeitamme. Huomenna vien ne varastoon.  Minun jouluuni ei juuri kuulu tonttuja nykyisin. Olen varmaan saanut niistä tarpeekseni. Räikeä punainen ei ole minun värini. Joulumusiikkini ei ole  "Tip tap tip tap tipe tipe tip tap..." Tänä jouluna ravitsin sieluani Ranskan barokin joululaululuilla Kati Hämäläisen  soittamina Kotkan kirkon uruilla (sic!): "Noëls". Taidankin tänään vielä tuikata tuon CD-levyn iMaccini rakoon.

Vanhojen kansansatujen  harmaista riihitontuista kyllä tykkään, samoin Thai-tontustani sekä ja hellyttävistä villalankatontuista, jotka kauan sitten roikkuivat joulukuusessa. Nytpä olen hyvilläni siitä, ettei enää tarvitse imuroida kuusenneulasia juhannukseen asti. Keramiikkakuusi on helppo pinota kaappiin.

Antoisaa arkea toivotan sinulle lukija! Tulppaanit kertovat, että kevät on edessä.

13 kommenttia:

 1. Kyllä se arki on vain parasta mitä itse tiedän - mukavaa talven jatkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arki-ihminen tykkää omista puuhistaan, eikö totta Suvi? Hyvää jatkoa sinullekin ja kiitos kommentista!

   Poista
 2. Onpa söpö tuo thai-tonttu! Tulppaanit ovatkin kevään ensimmäisiä airueita.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa! Tulppaanit tuovat kevätauringon huoneeseen :)

   Poista
 3. Tulppaanit tosiaan aloittavat kevään odotuksen.
  Mukavaa alkavaa joulunjälkeistä viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Arleena. Ehjä viikko ilman aattoja ja pyhiä tuntuu suorastaan ylelliseltä ;)

   Poista
 4. Tuo thai-tonttu on kyllä yksi kauneimpia tonttuja jota olen nähnyt! Tai jos se tosiaan onkin keiju, eihän sitä tiedä toisten kulttuurien ajatuksia! Oli miten oli, aivan ihana on.

  Joopa, tervetuloa arki ja jopa työtkin, että päästään tammikuusta eteenpäin ja voimme tosissaan alkaa odottaa kevättä. Vaikka eihän meillä lunta olekaan ja on ollut månta plusastetta joko joulun ajan ja on nytkin, ihan keväiseltä jo tuntuu, mutta ei saa sen antaa tuudittaa itseään väärään tunnelmaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sylvia, eikös se ruotsin- ja englanninkielessä ole sama asia: elf ? Joulua taiteilija on tavoitellut,nuken päässä on punainen myssy ja mistelinoksat koristavat pukua. Siivet pitää henkiolennolla olla tietenkin.

   Kyllä teidän kelpaa siellä Etelä-Ruotsissa... Kohta puskee krookukset maasta kun meillä on vielä hanget korkeat nietokset.

   Poista
 5. Niin, tämähän sinulla oli ennen dynaamisena. Kun on tähän "vanhaan" tottunut, niin mukavammalta tuntuu kun avautuu vain blogi kerrallaan. Ja kommitkin tällei "normaalisti"... vahoillisuuttako.. heh, pois se minusta :)

  Kiva tuo keijutonttu, sitä voisi pitää esillä läpi vuoden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... höh, unohdin vielä tervetoitottaa sinulle hyvää arkea.

   Poista
  2. Kiitos samoin Vokki! (Leikit kuurupiiloa, onneksi tunsin silmistä ;)
   Tonttu lennähti olohuoneesta nukkekammariin, missä se pitää seuraa omille ja keräilynukeille ensi jouluun asti :

   Kesti minultakin kotvasen tosiasioiden tunnustaminen. Useimmat lukijat eivät halua tulla kikkailemaan. Päättävät olla tulematta toiste. Ja lukijalaatikkokin oli dynaamisesti piilossa...

   Poista
 6. Juuri noin, tervetuloa arki. Nyt on härkäviikot menossa, talvi jatkuu, ja päivä pitenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi onkin hyvää aikaa latautumiseen. Ennen hektistä kevättä :)

   Poista

Mitä tuumaat tästä?