lauantai 23. helmikuuta 2013

Yöllä Thaimaassa


Herätessäni aamuyöllä  ehkä huomaan, että ilma on viilentynyt. Voin sammuttaa ilmastoinnin hurinan ja avata ikkunan. Maltanko enää nukahtaa? Yön äänet kiehtovat.

Kuinkahan translitteroisin gekkon huudon. Illan pimetessä se alkaa kuulua pihapuista, ja varsinkin kesken unien. "Tukkee-, tukkee" kuulevat toiset.  Minun mielestäni se huutaa  "gekko, gekko". Ensin harakkamaista räksytystä, ja sitten huuto. Juuri näin:


Itse en vielä ole onnistunut näkemään gekkoa, mutta ääni kuuluu joka yö täällä rauhallisella alueella.

6 kommenttia:

 1. Nyt selkisi, olen kuullut matkoilla myös tällaista ääntä.
  Enpä arvannut gekoksi.

  Ihana on kuunnella eksoottisia ääniä ja nuuskia tuoksuja.

  VastaaPoista
 2. Video ei toiminut, joten en kuullut gekon ääntelyä. En osaa mitenkään kuvitellakaan sitä.
  Yön ääniä on mukavaa kuunnella, jos uni on kadonnut, eikä koe siitä haittaa. Minä saatan telttaillessa olla tuntikausia valveilla ja kuunnella, usein se on vain hiljaisuuden kuuntelua, tai tuulen tai veden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se niin metka ääni, että kannattaa yrittää uudelleen :) (Mies taannoin laittoi puhelinääneksi, milloin minä olin soittaja...) YouTubessa on niin paljon tietoa, että kannattaa päivittää Flash Player, jos siitä kiikastaisi?

   Luonnon helmassa äänimaisema on niin kiinnostava, että ei muuta viihdettä tarvitse. Meidän telttaretkistä on jo aikaa, mutta osaan eläytyä Aimarii.

   Poista
 3. Ihana ääni. Tuli mieleen pieni lapsi. Jotenkin sympaattinen ääni. Kimmolle löin luuri kouraan ja panin arvuuttamaan että mitä kuulee. Eipä arvannut.

  Kiitos kun molemmat pääsimme hetkeksi sukeltamaan Thaimaan yöhön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan ihmeen inhimillinen ääni. Ehkä se piileksii räystään alla pyydystämässä moskiittoja. Niin läheltä huuto kuuluu, en vaan onnistu näkemään pimeässä. Terkkuja teille sinne ihanaan kevättalveen Tiina ja Kimmo!

   Poista

Mitä tuumaat tästä?