maanantai 23. joulukuuta 2013

Joulun taikaa

Nuket joulunvietossa

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta toivotan Sinulle, blogini lukija.

Unelmien joulu kokoaa yhteen toisistaan eksyneet sydämet. Menneet annetaan anteeksi ja unohdetaan. Sigrid-nukke on tässä saanut ympärilleen tyttärensä joulunviettoon. Kaikki ovat nuoria ja kauniita. Lauletaan "Maa on niin kaunis..." ja "Kiitävi aika, vierähtävät vuodet, miespolvet vaipuvat unholaan" Ei, ei niin, vaan: "... miespolvet vaihtuvat vuorollaan". Näin meillä lauletaan. Muiston vaaliminen varjelee edelläkulkeneet rakkaamme unholasta.

Nuket ovat kokoontuneet Sigridin ruokasaliin joulukahville. Kuva on tämän vuoden joulukorttini, joka lähti läheisille signeerattuna grafiikanlehtenä.  Alkuperäinen kuva vuodelta 1927 löytyy Villamussalon tarinasta: Joulunviettoa Sigridin salongissa.
4 kommenttia:

 1. Ensin näin kortin, sitten varamussalosta tarinan ja alkuperäisen kuvan. Jo korttia katsoessani ihmettelin mistä tuo kuvan tausta on tullut, lamppua katselin pitkään. Yhdessä nämä muodostavat todella upean kokonaisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina. Vanhojen kuvien tutkiminen on jännittävää salapoliisityötä. Satua ihmeellisempi on elämä.

   Poista
 2. Oletpa taitavasti osannut asetella kuvat oikeassa mittasuhteessa.
  t.Kaarina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaarina. Vanhan kuviksenopen suosikkitehtäviä. Ennen vaan käytettiin saksia , liimaa ja sivellintä. Tässä se tapahtuu sormia tahraamatta, mutta melkoista näpertämistä tarvitaan.

   Poista

Mitä tuumaat tästä?