sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Toini-nuken uusi leninkiToini Tellervo-nukke, joka esittää äitiäni 18-vuotiaana, on kauan saanut olla ilman uutta leninkiä. Nuken valmistuttua ompelin ensi töikseni kotimekon, jonka malli löytyi 20-luvun postimyynti-ilmoituksesta. Sen jälkeen on syntynyt nukkesisaria neljä ja vielä Sigrid-äitikin. Heidän vaatettamisensa muodikkaasti onkin vienyt huomioni, ja Tellervo arkisessa kotimekossaan on odottanut kiltisti kuin Tuhkimo. Vaikka vielä on syntymässä viides nukkesisko ja ehkä pikkuvelikin, päätin toteuttaa lupaukseni uudesta mekosta. Mallin löysin vanhoista valokuvista, ja yritin parhaani mukaan toteuttaa sen. Vaikka kuvat ovat mustavalkoisia, kuvittelen hameen punaiseksi. Sitä en hoksannut ajoissa kysyä satavuotiaalta äidiltäni. Varmasti hän olisi muistanut, sillä hän valmisti leningin itse.8 kommenttia:

 1. Ooh! Aivan ihana ja ihana on tämä ja edellinen kertomus mekon valmistumisesta! Upeita kuvia kerrassaan!

  VastaaPoista
 2. Sinun äitisi on kaunotar ja sinulla on taito luoda tuo kauneus Tellervonuken kasvohin. Nuken uusi puku on ihastuttava. Siinä on ajalle ominaista tyyliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aimarii. Vähän nukkemaista liioittelua pukuun lisäsin.

   Poista
 3. kaunis puku. luin uutisista että ainut kansallispukujen valmistaja on lopetusuhan alla. se olisi suuri vahinko, toivon että löytyy uusi jatkaja, meidän kansallispuvut on kaikki ainutkertaisen upeita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisumarjatta. -- Yli 100-vuotiaan Helmi Vuorelman lopettaminen olisi kulttuuriskandaali! Toivotaan parempaa ratkaisua.

   Poista
 4. Nukkemaakarille hyvää uutta vuotta 2015.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat tästä?