sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Helmikuinen puutarhamaisema


Tämän kuvan olen tavallaan jo julkaissut, sen löytää mikäli näppää sivupalkin lumisen diashown auki. Silloin voi huomata, että olen syyllistynyt manipulointiin. Otin näet samasta tilanteesta kaksi kuvaa. Tässä onnistui lumi paremmin, mutta toisessa oli osuvampi kuva tietokoneen näytöllä. Niinpä tunnustan vaihtaneeni tylsän tekstitiedoston sen toisen kuvan näyttönäkymään, matkakuvaan. Kuva on siis 'totta', tosin kaksi hetkeä on yhdistetty.

Tänään, lumituiskun jälkeen, kaivoin lumimuuriin pihan puolelle lumiportaat. Kiipeämällä portaita yletyin lapioimaan syvennyksen kinokseen, ja voin taas ihastella lumista tammea puutarhassa.

(PS. Kävitkö katsomassa, mitä lumesta löytyi?)


*******************************


Valokuvatorstain 155. haaste: "Lumi"

14 kommenttia:

 1. Aika paljon lunta. Tuohon voisi kaivaa vaikka kolon ja mennä sinne piiloon :)

  VastaaPoista
 2. Hullukaali,uskoa koetellaan...
  Isopeikko, siellä piileksiikin vaikka mitä ;)

  VastaaPoista
 3. Nyt vasta tajusin käydä nuo luminorsupatsaat dioina katsomassa. Vauvau! on aivan liian lievä ilmaisu tunteistani.

  Ajatella, mitä sanastoa saat täällä Suomessa käyttää: lumituisku, lumimuuri, lumiportaat ja luminen tammi. Osaat ottaa irti kaiken parhaan joka maasta :)

  VastaaPoista
 4. Mm, arvaa onko hankalaa kirjoitella näistä lumijutuista thai-piikkilangalla :)

  Lumiportaista puheenollen, hakkasin ne esiin rautalapiolla kivenkovaksi pakkautuneesta lumesta. Enpä huomannut, että se kävi pahasti pakkasen kangistamiin käsiin. Ankara kipu ja turvotus rystysissä alkoi illansuussa. Luulin äkillisen reuman iskeneen. On jo ohimenossa onneksi, mutta kerron varoituksena toisille samanmoisille, jotka eivät ymmärrä o levansa vanhoja...

  VastaaPoista
 5. Voi hurja, miten paljon teillä on lunta! Sinä olet saanut lumitaideinspiraation päälle ja laittanut lumen uuteen malliin. Kivaa.
  Minun pihassa ei ole ihan niin paljon lunta, että voisin ruveta lumiveistoksiin.

  VastaaPoista
 6. Aimarii, odotellaan suojasäätä! Silloin pärjää vähemmälläkin lumella :)

  VastaaPoista
 7. JESTAS, mikä lumivuori!!!!!!!!! =)
  Oi, lumi on ihanaa mutta tuossa näyttää olevan sitä ihanuutta jo liikaa. =)

  VastaaPoista
 8. Täällä ei riitä lunta vuoriksi asti.

  VastaaPoista
 9. On sitä! Minun tarttis kaivaa yksi iso lasilyhty lumesta, huomasin äskettäin että se on juuri lumitipun alla ja sitä lunta on nyt katolla paljon tulossa toisin kuin muutamana viime talvena. Ja se muuten tippuu portaille oven eteen, onneksi on takaovi8)

  VastaaPoista
 10. Una, siinä on jo soma aukko kaivettuna :)
  Liisa, älä huoli, lisää tulee (paitsi jos kirjoittelet kaukaa etelästä?)
  Inkivääri, varauloskäynnit ovat tarpeen...

  VastaaPoista
 11. No huh, mikäs Bloggeria nyt vaivaa? En ole muutamaan tuntiin päässyt tekemään uutta tekstiä? Pitää kokeilla Windowsilla, jos vika olis tässä mäkissä.

  VastaaPoista
 12. Lapsena toivoin aina asuvani talossa, joka peittyy lumeen ja meillä on siellä kodikasta, koska takassa palaa tuli ja pöydällä on leipää ja voita. Ovea ei saa auki, koska lunta on savupiippuun asti.

  Fantasiani toteutuu tänä talvena, kiitos myös sinun kuvasi.

  VastaaPoista
 13. Lastu, kuvittelen mielessäni, mitä lapsenlapset täällä touhuaisivat. Mutta he ovat lian kaukana...Lapsuuden unelmat ovat mielessä tallella, kuten sinullakin :)

  VastaaPoista

Mitä tuumaat tästä?