maanantai 25. huhtikuuta 2011

Cortes-saarella

Iltapurjehdukselle töiden jälkeen! photo JH

Heräsin liian varhain, ja maltoin avata Macbookin. Viimeinkin on täällä kunnon nettiyhteys. Sen hyödyllisyydestä nuorille opiskelijoille tulen varmaan vielä kertomaan. Silmäilin vanhoja matkakertomuksiani Kanadasta, uusia kirjoituksia suunnitellessani. Nyt vierailemme kolmatta kertaa Cortes-saarella, minne kuopuksen perhe muutti Vancouverista. Viime kerralla vuodenaika oli sama. Mekin varmaan samoja, mutta lapset kasvaneet ja varttuneet!
   Ote kirjoituksesta toukokuussa 2007:
Aarniometsästä verkkoaidan takana kuuluu rasahduksia ja outoja ääniä.Puutarhasta karkoitetut kauriit piileksivät ja odottavat tilaisuuttaan.Viidakko on villi ja läpitunkematon, hiipivätkö sudet siellä öisin? Saaren pohjoisissa metsissä niitä asustaa. Valtavat seetrit luovat alleen suuren hämärän huonetilan minne lapset rakentavat salaista leikkimaailmaansa. Lännessä pilkottaa puiden välistä meri, takana kohoavat Vancouver Islandin lumiset vuoret. Valkopääkotkat leijuvat taivaalla, haikara istahtaa Arbutuksen oksalle. Täällä, omenapuun aukeavissa kukissa, näin elämäni ensimmäisen kolibrin! Se pörisi kuin iso mehiläinen ja välkkyi kullankiiltoisena aamuauringossa.

Koko kirjoitus löytyy täältä: Cortes Island

Tuon jälkeen ovat sudet tulleet rohkeammiksi, talvella nähtiin talon ympärillä jälkiä kauriin jälkien perässä, ja tihutöitä tapahtui maatiloilla. Kissakin halusi pysytellä yöt sisällä. Saarelaiset ovat luontoa kunnioittavia, joten suhtautuminen susiin aiheuttaa päänvaivaa.

Ystävällisyys ja seurallisuus täällä hämmästyttää juroa suomalaista. Jokainen vastaantulija tervehtii, kaupoissa ja parkkipaikoilla ryhdytään juttusille. Epäilemättä olemme nähtävyys, sillä kaikki tuntevat toisensa täällä. Kesällä sitten saareen tulvahtaa mökkiläisiä ja turisteja, mitä en ihmettele.

4 kommenttia:

 1. Rakkaittesi kanssa. Tärkeää. Lasten tunnepankkiin tulee taas säästöjä.
  -Bambua en jotenkin arvannut sijoittaa Kanadaan, sudet kylläkin...

  VastaaPoista
 2. Jännittyneenä täällä ollaan jo odotettu Cortes-saaren uutisia. Nyt on odotusta palkittu, vaikka vielä niukasti. Tahtoo nähdä lisää kuvia, lukea lisää tarinoita.

  Ei tahdo että Marjattah joutuu suden suuhun.

  Susia ja valkopääkotkia - ja tosiaan: bambuja! Näitä en olisi osannut yhteen niputtaa!

  VastaaPoista
 3. Mm, lapsista näkee, miten pitkä aika parikin vuotta oikeasti on. On tärkeää uudistaa läheisyys.

  Tiina, eiköhän tarinaa ole luvassa nyt kun jetlag on väistynyt ja päivärytmi alkaa löytyä.

  Täällä on myös ilvestä isompia kissapetoja, ja merellä voi nähdä delfiinejä, pyöriäisiä, tappajavalaita... Kävelylle otetaan iso ryhmysauva susien karkoittamiseksi ;)

  VastaaPoista
 4. Onpa siellä eksotiikkaa kyllikseen!

  VastaaPoista

Mitä tuumaat tästä?