tiistai 12. huhtikuuta 2011

Kevät rynnistää


Tasan kuukausi sitten (12.3.) poljin tämän 'maataideteoksen', valokuvasin ja postasin kuvitukseksi  kirjoitelmaani: Vain pieni planeetta linnunradalla. Spiraalin kiertäminen onkin ollut verraton tapa tuumailla ja ulkoilla   kevätpuuhia odotellessa.
   Tänään talvenharmaa nurmikko jo kurkistelee ihmeissään aurinkoa, joka nyt tuhoaa kinoksia täydellä voimallaan. Tuijien juurella krookukset avasivat teränsä kohti etelää ensimmäisen kerran. Tietenkin valokuvasin ne kuten jokaisena keväänä.
   Kannoimme tuolit patiolle. Istuin pitkään päiväkahvin jälkeen neulomassa ulkona. Nyt naama hehkuu.
   Uusia ääniä ilmaantuu lintukuoroon. Peipponen, mustarastas ja viherpeippo luovat oikean tunnelman. Punarinnan suloisuus tuo mieleen 'Salaisen puutarhan'. Uusi tulokas tässä pihapiirissä on sepelkyyhky, joka tepastelee päivittäin spiraalipolullakin ihmeen luottavaisena. Sen huhuilu kuuluu Vanhan Huvilan äänimaisemaan.

Jostakin se aina kurkistaa: Kevään riemu!

7 kommenttia:

 1. Kyllä on tosi kiva spiraali.
  Spiraalista puheen ollen, sehän on "sukua" labyrintille. Sellainen Hopi-indiaanien labyrintti minulla on laakeaan kiveen hakattuna, poika teki kerran kiventyöstökursseilla.

  VastaaPoista
 2. Onpas spiraali muuttanut ulkonäköään kevään edetessä. Minäkin hämmästyin tänä aamuna, kun ikkunan alla oli valtaisan lumikinoksen sijaan maata näkyvissä. Heti piti mennä leikkaamaan talventörröttäjät paljaalta alueelta. Kun saa pienen alueen kerrallaan siistittyä, niin ei tunnu niin raskaalta urakalta, kuin jos odottaisi kaikkien lumien sulamista ja vasta sitten tarttuisi toimeen. :)

  VastaaPoista
 3. Hieno spiraali, siitä on helppo seurata lumen sulamisvauhtia.

  VastaaPoista
 4. Sylvia, sukulaisuus on ilmeinen, ja symboliikka tulee kaukaa. VArmaan hieno kiviteos sinulla. Kotkan Katariinanniemeen on rakennettu komea labyrintti, jota kai vähän tuli matkittua tässä :)

  Vallaton, ja tänäänkin spiraali on muuttunut. Kohta kokonaan kadonnut. Sama vika täällä, haraan ja sekatöörien kanssa odotan jokaisen pälven reunalla :)

  Arleena, mitähän tapahtuisi jos lisäisin lannoitteet nyt? kasvaisiko nurmikko kesällä spiraalin muotoon ;)

  VastaaPoista
 5. Matto vähän luiskahti peikon jalkojen alta :)

  VastaaPoista
 6. Sorry Peikko! Olin jo poistanut tekstini, kun huomasin kommenttisi siinä. Ja olen ihan samaa mieltä Peikon kanssa. Kaikkeen sitä ryhtyykin...

  VastaaPoista
 7. Hieno spiraali nurmikolla. Itsellä vähän samantapainen kuva otettu pellolta, missä traktori oli käynyt levittämässä kalkkia. Kun lumet alkoivat sulaa, näkyi pellolla hienot traktorin jäljet tähän tyyliin :)

  VastaaPoista

Mitä tuumaat tästä?