perjantai 1. huhtikuuta 2011

Tellervon kotimekko

Kotimekon mallia opiskeltiin muotikataloogista. Aukeamalla näkyy tavaratalo Sears, Roebuck and Co:n vuoden 1923 valikoimia. Pudotettu vyötärö on ihan uutta muotia, jäiköhän liian korkealle? Kangas on ohutta ryppypintaista puuvillaa, jonka olen tallettanut 70-luvun kesäleningistäni.

Hurmaavia alusvaatteita suunnitellaan ehkä  seuraavaksi. Nyt ei ole kiire, kun on jo jotakin päällepantavaa. Yritän opetella pitämään ompelukoneesta. Se ei tällä kertaa ollut niin vihamielinen kuin yleensä. Otan siitä  joksikin aikaa lomaa, ja jatkan muita hankkeita.  Tellervo saa  istua olohuoneessa, Äidin  tuolissa, mihin hän on jo kotiutunut..

11 kommenttia:

 1. No ihan muotitietoinen koti-äiti!! :-)
  Mistä sait sen 1923:n katalooginkin??? Tee taulu siihen nuke seuraksi siitä kataloogin lehdestä, kopioi, ettei tartte tärvellä kataloogia!!

  VastaaPoista
 2. Tellervo on vasta 18-vuotias neitonen :)
  Mistäs arvasit, että taulu on mielessäni. Tästä en voi kopsata, tekijänoikeutta pitää totella. Kyseessä on Stella Blumin kirja 20-luvun muodista, joka on koottu kataloogien kuvista 1919-1931. Aivan verraton opus!

  VastaaPoista
 3. Käsittämätöntä. Mutta ihmisethän noita taitavat tehdä :)

  VastaaPoista
 4. Hienoa! Kuinkas pitkä Tellervo nyt on koko pituudessaan? Olet varmaan kertonutkin, mutta kysyn silti. Kirjaa kun yritin pitää mittatikkuna ja tuolia, jossa Tellervo istuu, päättelin että aika pitkä tyttö hän on.

  VastaaPoista
 5. Peikko, tuo toteamus sopiikin moneen kohtaan. Rohkaisee yrittämään!

  Tiina, Tellervo on 49cm. En varmaan ole kertonut, koska piti käydä mittaamassa :)

  VastaaPoista
 6. Tellervo on nyt valmis, ja viihtyy toistaiseksi kotimekossaan. Ei hän vielä 18-vuotiaana koreillut hienoissa vaatteissa, perheessä oli silloin tiukkaa. Vähän myöhemmin hän sai ihanan tanssiaispuvun, joka koituikin kohtaloksi :) Siinäpä olisi haastetta nukentekijälle.

  VastaaPoista
 7. Mitähän vaatetta Tellervo muotilehdestä mielii seuraavaksi :) Hauska kuva.

  VastaaPoista
 8. Kuinka ihmeessä kotimekkokin istuu Tellervolle kuin taikaa olisi. Taiteilijan tunnistaa siitä, että kaikki osuu niin kohdilleen, ettei katsoja vaihtoehtoja kaipaa: on niin iloinen näkemästään.

  Ihastuttava! Hieno on!

  VastaaPoista
 9. Vallaton, säädyllinen alusasu olisi mukava seuraavaksi :)Päällystakkejakin katselimme. Vinkkejä löytyy myös vanhoista valokuvista.

  Lastu, hoikalle kaikki vaatteet istuu ;)Lämmin kiitos kannustuksesta!

  VastaaPoista
 10. Ihana Tellervo! Kiersin taas katsomassa hänen vaiheitaan. Edelleenkin sanon, että on ihanaa, että kerrot tästä prosessista. Prosessit laittavat jotain liikkeelle myös katsojassa...

  VastaaPoista
 11. Mm, mukavaa, että ajattelet niin :) Tuota toivonkin.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat tästä?