perjantai 23. joulukuuta 2011

Hyvää joulua!


Joulua ei ole helppo paeta edes Thaimaassa. Myös täällä, pääkaupunkiin verrattuna kodikkaassa maalaiskylässä, ChiangMaissa, otetaan joulusta ilo irti kaikkialla, missä turisti liikkuu. Kuvassa  rakennetaan lumista joulutoria Kolmen kuninkaan aukiolle, ja usko tai älä, luistinratakin on perustettu! ('Jää' näyttää öljytyltä laattapinnalta.) Joululaulut ovat jo kauan raikuneet tavarataloissa. Nyt joulupäivä sattuu sunnuntaiksi, jolloin monella on vapaata, muuten se olisi tavallinen arkipäivä.

Nyt  vietämme, Mies ja minä, taas kerran joulua poissa tutuista jouluaskareista. Emme suinkaan karkumatkalla, pikemmin löytöretkellä.  Täällä emme tosiaan voi nyt suorittaa joulua, kuten kotona. - No tietenkin voi lahjoja kääriä ja tervehdyksiä lähettää, mutta kaikki muu valmistelu jää. Matkan päässä joudun miettimään joulun merkitystä juuri minulle. Markkinoilta en sitä löydä, en kotomaassa enkä täällä. Eniten iloitsen yhteisistä hetkistä täällä asuvien omaisten ja ystävien kanssa. Ja se on mukavaa, oli joulu tai ei. Totta puhuen, en ole juhlaihminen ollenkaan. Kotona olen aattoillallisesta selvittyä siirtynyt omiin puuhiini, ja viimeistään tapanina mennyt vaikkapa savipajaan. (Taitaa olla sama vika perheellä...)

Täällä monien uskontojen sulatusuunissa on niitäkin, jotka kokoontuvat kirkkoihin kuulemaan iloista joulusanomaa. Itse toivon mielenrauhaa, iloa ja sopua. Thaimaalaisilta voisi oppia paljon uskonnollista suvaitsevuutta ja perheiden keskinäistä huolenpitoa. Muulloinkin kuin jouluna.

Joulurauhaa kaikille blogiystäville!

7 kommenttia:

 1. Kiitos, Hyvää Joulua myös teille sinne Thaimaahan.

  VastaaPoista
 2. Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 3. Lämpöistä ja Tunnelmallista Joulua teille kaikille Thaimaahan!

  VastaaPoista
 4. Tunnelmallista joulurauhaa sinne merien taakse.

  VastaaPoista
 5. Hyvää Joulua sinulle!

  VastaaPoista
 6. Poikaystävä, joka inhoaa jouluhössötystä melkein yhtä paljon kuin minä, sanoi tässä männäpäivänä, että lähdetäänkö ensi jouluna jonnekin, vaikka etelään. Toisaalta, kun minä en muutenkaan hössötä, niin mulle on ihan sama missä olen jouluna. Yhden kerran olin jouluna muissa maisemissa, niin Esikoinen (jonka luona aattoa nykyään vietämme) sanoi, että älkää enää IKINÄ lähtekö jouluna minnekään. Lähde siitä sitten, kun tuollainen ukaasi on päällä.

  "Eniten iloitsen yhteisistä hetkistä täällä asuvien omaisten ja ystävien kanssa", sopii minullekin. Nauttikaa täysin siemauksin!

  Rakkavutella t. Vallaton

  VastaaPoista
 7. Sirpa, Lastu, Tarja, Arleena, Miiwi, lämmin kiitos!

  Vallaton, voisiko parempaa joulua kuvitella! Kuin olla rakastettu jouluvieras. Ei sinulla ole mitään syytä ainakaan joulupakolaisuuteen.

  Mukavia tapaninrippeitä ja ihanaa arkea ennen uuttavuotta toivotan!

  VastaaPoista

Mitä tuumaat tästä?