maanantai 26. joulukuuta 2011

Joulunviettoa

Ping-joen rannalla"Ja niin joulu joutui..."myös ChiangMaihin. Aattoillallisen paikka oli vielä hakusessa, kun tuktukimme etsi kiertotietä NightMarketin tungoksen ohi.Viimein saatiin kännykkään lopullinen osoite, emmekä paremmasta paikasta olisi osanneet edes uneksia. Paikka ei ollut farangien kansoittama, mutta silti oli joulukoristelut kohdallaan. Tumma veden pinta heijasti valoja puihin ripustetuista joulutähdistä ja vastarannalta.  Kirkkaasti valaistu jokivene  matkustajineen lipui ohi. Tähän rantaterassille ei kuulunut juurikaan sisätilojen musiikki, eikä naapuripöytiinkään osunut meluisaa joukkoa.  Kinkkua ja lanttulaatikkoa emme edes yrittäneet tilata, mutta paljon muuta hyvää  kannettiin pöytään miniän reippaiden ohjeiden mukaan. Kiireetöntä iltaa oli mukava jatkaa kotipatiolla puhellen, muistellen  ja lahjapaketteja rapistellen.

Vaikka kotimaassa olemme laiskoja kirkossakävijöitä, oli ilo löytää täältä joulukirkko. Kaunis tila oli täynnä kansainvälistä yleisöä, ja yömyöhäinen palvelus oli englanninkielinen. Hyvä tunne kosketti mieltäni seuratessamme tuttuja ja myös toisenlaisia joulurituaaleja, lauluja ja evankeliumia, jotka suoritettiin valloittavalla ilolla ja temperamentilla. Mietin ja ehkä hetken aikaa ymmärsinkin, miksi maahanmuuttajat kaikkialla haluavat säilyttää ja tuoda mukanaan jotakin omaa kulttuuriperintöä. Siitä huolimatta, että tahtoisivat sulautua paikalliseen kulttuuriin.

First Thai Church

3 kommenttia:

 1. Erilainen joulu siellä, vaikka onkin samanlainen...

  VastaaPoista
 2. Hyvää ja iloista Uutta Vuotta 2012 sinulle ja perheellesi siellä kaukana..

  halauksin
  orvokki.

  VastaaPoista
 3. Isopeikko, oma joulu taitaa kulkea mukana jossakin sydämen sopukassa, missä oletkin.
  Orvokki, lämmin kiitos, samoin sinulle! Kerkisimmekin jo kotiin uudeksi vuodeksi, mutta sielu näyttää vielä viivyttelevän Thaimaan lämmössä. Nyt heräsin uuteen vuoteen reippaasti aamuneljältä, sillä onhan Thaimaassa jo kellonviisarit yhdeksän kohdalla :)

  VastaaPoista

Mitä tuumaat tästä?