maanantai 8. huhtikuuta 2013

Meren väriOtin kuvia näyttelytöistäni viime vuosituhannella ennen aavistustakaan digikamerasta. Olipa hauska löytää tämäkin kuva, ja antaa sille uusi digitaalinen elämä. Tavoittelin tähän keramiikkakiveen merenraikasta väriä, ja näköjään pääsinkin lähelle toiveitani. Savenvääntäjät  tietävät, että väri syntyy vasta uunissa, oikeassa lämöpötilassa.

Toivon hartaasti, että tämänkin esineen omistaja on lopettanut tupakoinnin, ja käyttää kipposta vaikkapa parvekeroskiksena. Kotilon vahtimasta aukosta voi helposti tipauttaa pähkinänkuoret ja karkkipaperit "kiven" sisuksiin, niin  ettei tuuli niitä lennättele.

7 kommenttia:

 1. Hyvä väri ja hyvä muoto. Toivotaan, että noin kauniilla esinneellä on arvoisempi käyttö kuin tuhkiksena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisia leipoessani oli tupakointi vasta siirtymässä olohuoneista parvekkeille, ja huomaavaiset tupakoitsijat tykkäsivät. Nythän tuo voisi toimia myös kolikkolippaana :)

   Poista
 2. Kaunis ja merellinen turkoosi sopii hyvin tähän rasiaan. Tulee kotilo mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotilo se siinä toimiikin korkkina :) Koristelussa ajattelin rakkoleviä, jotka viihtyvät puhtaassa merivedessä.

   Poista
 3. Kotilot eivät luole talvenkaan pakkasiin -ei tässäkään, vaan on hyödyllisessä käytössä

  VastaaPoista
 4. Saitpa minut taas kerran matkalle nettiin. LÄhdin etsimään noita meren värejä hakukoneiden avulla ja miettimään, kuinka eri tavoin eri ihmiset eri värit mieltävät. Seikkailin vihreillä ja turkooseilla kuvilla ja mielikuvilla. Taiteilijana ja opettajana osaat varmaan nimittää värejä automaattisesti oikein... Digiaika on muuttanut väritkin biteiksi. NÄetkö sinä värit bitteinä, vai :)

  Thaisivustolla löysin darkseagreenin ja lightseagreenin. Suomeksi merensininenkään ei ole yksiselitteinen. Thaimaan mainoksissa meri näyttää aina olevan turkoosi... Yhtäkkiä sanoisin, että tuo keramiikkakivesi olisi lightseagreen vai olisiko sittenkin mediumaquamarine tai sitten jotain muuta :)

  VastaaPoista
 5. Oi, meren värejä Thaimaassa en vielä ole päässyt ihastelemaan, sillä vierailemme kaukana pohjoisessa. Välimerellä olen kohdannut väkevän turkoosin. Tämä hillitty sävy viittaa kotoisiin meriin, jotka lapsuudessani olivat puhtaita ja läpikuultavia.

  Hyvä kysymys Mm :) Tuosta voisi vaikka laatia postauksen.
  Siihen aikaan, kun kotisivut piti itse koodata, opiskelin RGB-sävyjen muuntamisen heksadesimaaleiksi. Siihen tarvittiin laskuria. Vieläkin on minulla taidoista hyötyä toisinaan. Mutta siitä huolimatta näen aivan kuten sinäkin värin aina suhteessa muihin väreihin. Turkoosi sinisen rinnalla näyttää ehkä vihreältä. Vihreän rinnalla se onkin sininen. Tummalla pohjalla sama sävy on vaalea, ja vaalealla pohjalla tumma. Puhumattakaan mikä se on erilaisten ja -ikäisten tietokoneiden näytöllä...

  VastaaPoista

Mitä tuumaat tästä?