keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Itsekäs jättiläinen

Lumikuvio


Muistathan Oscar Wilden sadun "The Selfish Giant" ?  Kertomuksen jättiläisestä, joka karkoitti puutarhassaan leikkineet lapset, rakensi korkean muurin ja pystytti kieltotaulun, mistä seurasi että kevät ei tullut, kukat eivät nousseet maasta eivätkä puut puhjenneet kukkaan, vaan  talvi jäi pysyväisesti asumaan hänen puutarhaansa missä lumi ja jää viihtyivät, vaikka kaikkialla muualla oli vehreää.
    Eilen ajelimme sisämaahan mökillä käymään, eikä lunta näkynyt kuin ojissa ja varjoisissa painanteissa. Mutta täällä suojaisassa kaupunkipihassamme lumi viihtyy kuin itsekkään jättiläisen puutarhassa.  Yksinäni olen leikkinyt tänäkin talvena tallaamalla nurmikolle polun. Kevät on tänä vuonna melkein kuukautta edellä normaalista, silti olen malttamaton. Onneksi lumikellot kurkistelevat lumenkin läpi, ja siellä minne aurinko paremmin osuu leviävät pälvet yhä suuremmiksi, ja pieniä vihreitä kärkiä kurkkii harmaasta maasta. Ehkä on toivoa, ehkä emme ole yksinäisiä itsekkäitä jättiläisiä, Mies ja minä.
   Tänään yllätti meidät sorsaseurue, joka ilmeisesti luuli nurmikkoamme järveksi. Vieraat viihtyivätkin pitkään täällä tepastelemassa ja suupaloja löytämässä. Valokuvailimme ikkunan läpi ettemme hätistäisi heitä pois. Ja eikö totta, selvästi on nurmikkoa nyt enemmän näkyvissä? Lasten puutteessa ehkä linnutkin kelpaavat.

Sorsat nurmikolla

10 kommenttia:

 1. Voi miten suloisia sorsia:))
  Kaunista kevään jatkoa sinulle, Marjattah ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Aili-mummo! Tuttu lintu yllättävässä paikassa on eksoottinen elämys ;)

   Poista
 2. Kiva polkukiekko, lunta on siis hitunen.
  Sorsat ovat kyllä suloisia ja hellyttäviä.
  Näyttää jo kuhertelu alkaneen. Kaksi pariskuntaa on jo hakemassa pesäpaikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se on talvinen mietiskelypolkuni. Toivottavasti nämä löytävät paremman pesäpaikan. Naapurin kissa vierailee täällä.

   Poista
 3. Jännän ufo kuvion on linnut tehneet. Kauniit värit sorsissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepäs veikeä mielikuva.Sorsat hanhenmarssia ympäri pihaa! Mutta valmiille polulle pääsivät nämä.
   Järveltä tuo ufokuvio näyttää ylhäältäpäin, eikö vaan?

   Poista
 4. Mainitsin blogissani joitain minulle tärkeitä lauseita. Valitsin joka kuukaudelta vain yhden, joten kaikki erityiset huiput eivät millään päässeet mukaan. SIksi tulin kertomaan sinun lauseesi suoraan sinulle :) Sinun kommenteistasi löytyi mm seuraava helmi maaliskuulta 2013.

  "Jokainen ihminen on oman maailmankaikkeutensa keskus, ja melkoinen kuvio syntyisi jos kaikkien piirit piirtäisi"

  Melkoinen määrä näkymättlämiä viivoja kohtaa jo täällä somessakin. Täälläkin on mahdollista Kohdata toinen toistamme, edes vähän sipaisten - ja ehkä välillä jotain uutta toisessa herättäen. Sinuun katsoessani tulee mieleen viisi minuun vaikuttanutta asiaa: sukuhistoria, taide, norsut, kasvikunta ja Thaimaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on taito herättää hyviä keskusteluja blogissasi Mm. Vierailija ei koskaan jää vastausta vaille. Kommenttisi ilahdutti juuri kun tässä tuumailin oman bloggaamiseni tarkoitusta ja tapaa. Sinäpä sen sanot: parasta on kohtaamisen mahdollisuus, ja aina toisinaan se onnistuu.
   Sinä olet minulle Thaimaa-guru :) Olet elänyt maan arkea , poissa turisti-kulisseista. Kuten omaisemme siellä.

   Poista
 5. Miullakin lumikellot kurkistivat maasta. Viime yönä satoi lisää lunta niidenkin päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin täällä valkeneva aamu paljasti talviseksi muuttuneen maiseman. Lumikellot jaksavat kyllä odottaa siellä suojassa. Kärsivällisyyttä luonto opettaa :)

   Poista

Mitä tuumaat tästä?