lauantai 15. maaliskuuta 2014

Yksi blogi vai monta?

Lukijana pidän ehdottomasti siitä, että tarinat löytyvät samasta blogista kaikki. Multibloggaaja pelaa hämmentävää kuurupiiloa kanssani, enkä tiedä mistä hänet milloinkin löydän. Joillakin on tapana keräillä tarinat sinne, valokuvat tuonne ja piirustukset tänne. Ota heistä sitten selvä. Onhan tunnisteet keksitty, niiden avulla voi lajitella. Hmph.

Mutta minun blogini ovat tietenkin ihan eri asia. Ne ovat järjestyksessä kuin astiakaapit (hahaa). Tarinat täällä, ATK-jutut tuolla, sukumuistelmat siellä ja piirustukset tuolla. Ja muutamat muutkin löytyvät aivan helposti. Itsestäni on mukavaa kerätä näin aihepiirejä yhteen pinoon.

Tästä Varamussalosta (kokeilukentästä) tulikin perusblogini. Vakavin kilpailija tälle blogille on K50. Siellä on viimeksi puhuttu roskakommenttien torjunnasta: Kommenttien sanavahvistukset?
Siellä voit huomata, miten  kommentoijat saivat minut kääntämään kelkkani.

Mutta tässä postauksessa olen utelias kuulemaan sinun mielipiteesi aiheesta: "Yksi blogi vai monta?"


18 kommenttia:

 1. Heh, minähän olen tuo multibloggaaja. Ei ole tarkoitus kuurupiiloilla... oma ratkaisuni moneen, eri aihealueiden blogeihin on se, että koska toisinaan päivitystahtini on hieman vauhdikas, en ole halunnut pitää vain yhtä blogia, koska se päivittyisi kerran tunnissa.
  Tiedän, että on ärsyttävää, että on monta blogia, mutta tiedän myös, että minulla on seuraajia, jotka katsovat vain valokuviani tai vain taidettani tai haluavat lukea vain tarinoita.

  Jestas, minulla oli noiden kolmen blogin lisäksi aikanaan enemmänkin blogeja, onneksi olen ajanut alas englanninkielisen, ruotsinkielisen, muotiblogin ja videoblogin...se oli aika hullun hommaa.

  Mielenkiintoista pohdintaa, sillä olen todellakin aina välillä miettinyt blogien yhdistämistä. Mutta vain miettinyt. Onneksi joka blogista on linkit muihin blogeihini.
  Ja kotisivuille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin ;) Pääasia että itsellä on blogit järjestyksessä. Minkäs mahdat, että olet niin pursuavan luova SusuPetal! Ja kuten arvelet, eri blogit keräävät omat lukijakuntansa. Apropoo,Blogger-profiilistasi (johon nimi johtaa) en löytänyt sitä blogiasi jossa viimeksi pistäydyin. Mutta seurantalistaltani löydän, joten No hätä.

   Poista
  2. Siinä blogger-profiilissa on todellakin vain bloggerin blogini, nuo nykyiset ovat wordpress-blogeja, pystyn kyllä muuttamaan linkin, jos muistan tehdä sen.
   Blogger-profiilistani pääsee kyllä kotisivuilleni, oma web-page-linkistä, sinne on kerätty kaikki blogini.

   Mielenkiintoinen keskustelu, tuntuu, että monella on halu pitää asiat omissa lokeroissaan, niin kuin minullakin on tarve.

   Nyt vaihdan tuon kommenttiprofiilini niin pääset siihen blogiin, jonne jätit kommenttisi. Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
  3. Kas niin, selkis, kiitos. Sinulla on profiileissakin valinnan varaa :) Huomasin kyllä kotisivut, joiden runsaudesta löytyi viimein myös mainittu blogi. -Sunnuntai käy yhä mukavammaksi, kun aurinko pistäytyy ihailemassa uusia valkoisia lumikenttiä. Aurinkoa sinullekin!

   Poista
 2. Myös minä olen multibloggaaja. PIdän Aili-mummon arkea blogia pääbloginani. Aiheet liikkuvat kulttuurin liepeillä, mutta ovat monen moisia. Sitten on oma runoblogini, Tanssi Elämänpellossa, ja Voi niitä aikoja, liittyy enimmäkseen historiaan ja kulttuuriin ym ym.

  Yhden aiheen blogista en oikein pidä, minusta elämässä pitää olla monta asiaa menossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin perustelet Aili-Mummo. Näin voi laittaa blogeja vuorotellen vetovuoroon, jos haluaa välillä keskittyä yhteen hankkeeseen.

   Poista
 3. Jos kirjoitettavaa tai mitä nyt sitten julkaisekin riittää niin mikäs siinä vaikka pitäisi useampaa blogia. Minulle riittää yksi. Mikä minua ärsyttää on se että, joku viitsii käydä kommentoimassa ja blogin pitäjä ei viitsi edes vastata tai edes pienellä sanalla kuin kiitos että, on lukenut kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virtuoosi keskittyy ja priorisoi :) -Tuossa kommenttiasiassa osutkin kiperään paikkaan Harry. Monenlaista käytäntöä kohtaa. Joku saattaa johdonmukaisesti jättää vastaamatta, mutta käy takuuvarmasti vastavierailulla. Sitähän bloggaava kommentoija salaa myös toivoo. - Tunnollinen vastaaja joskus pohtii, käykö kommentin jättänyt koskaan sitä vastausta katsomassa? Parasta on kun syntyy keskustelua ja vuorovaikutusta.

   Poista
 4. Kolme blogia on tällä hetkellä. Kaksi on levossa ja Kuvalliset askeleet vaan tällä hetkellä aktiivisessa käytössä. Luulin ehtiväni ja jaksavani tuottaa sisältöä useampaan blogiin, mutta toisin kävi.
  Tunnisteillahan löytää sisältöä, että sen takia ei ainakaan kannata useampaa blogia pitää.
  Kolme blogiani olen poistanut.

  Ymmärrän hyvin, että jos on oikein aktiivinen ja tuottoisa monipuolisesti eri aiheista bloggaava silloin on useampi blogi paikallaan. Jos yksi blogi, niin uusi päivitys peittäisi turhan joutuisasti edellisen postauksen näkyviltä.
  Useampi blogi on myös paikallaan jos tykkää vaihtaa netti maisemaa välillä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnisteet onkin mainio keksintö. Mutta tykkään kyllä siitä, että blogilla on joku linja ja aihepiiri. Siksi en itse pärjää yhdellä blogilla. Ja tuo on hyvä pointti Liplatus: ei pitäisi liian pian postata uutta päivitystä, ainakaan jos haluaa lukijoita saati keskustelua. Ei ainakaan kerran tunnisssa, kuten SusuPetal uhkasi :)

   Poista
 5. Miten osuva kysymys kun justiinsa tän aamuna laitoin takaisin näkyville pari muutakin blogiani sen alkuperäisen ja vanhan (vuodelta 2005) blogin kera. Kun joku kysyi miten tehdään gluteeniton kakkupohja ja pari muuta kyselevät remonttimme kuulumisia.

  Yhden siis olisin halunnut olevan esillä mutta yleisön pyynnöstä avasin ne sivuhaaratkin... =)

  VastaaPoista
 6. Minulla on kaksi blogia. Ruokablogi on aivan oma maailmansa ja sopii olla erillään. Siellä käy enemmän lukijoita kuin tässä arleenassa, joka on se ensimmäinen blogini.
  Yritin pitää kolmatta Turhan tarpeellista-blogia ja olisi ollut mielenkiintoisia aiheita siihen, mutta en millään ehtinyt postailla siihen.
  Tämä ratkaisu on hyvä. Ruokablogini on rajautunut vain keittiöpuuhiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkeä systeemi on Arleenalla. Ruokaohjeet on kiva löytää omasta blogistaan.- Vaan kuka tietää, jonakin päivänä herätät henkiin 'Turhan tarpeellista' tai perustat uuden :)

   Poista
 7. Peikko on niin laiska, ettei se jaksa pitää sotkussa kuin yhtä blogiluolaa. Ennen se koitti kahta, mutta se ei ollut kivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukija on tästä kiitollinen, sillä peikon löytäminen olisi muuten liian vaikeaa :)

   Poista
 8. Yksi piisaa minulle, siis kerrallaan. Näyttää vahvasti sille, etten saa hoidetuksi sitäkään. Olen myös huomannut valinneeni usempia blogeja kirjoittavien blogeista sen itseäni kiinnostavamman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin oletankin. Lukija seuraa kiinnostavaa aihepiiriä. Jos sen sijaan haluaa seurata tiettyä kirjoittajaa, onkin melkoinen puuha poukkoilla blogista toiseen :)

   Poista

Mitä tuumaat tästä?