keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Kootut kommentit


Olkapäälläni istuva kriitikko alkoi eilen narista: ihanko tosissasi odotat, että kaikki kerääntyisivät sinun ympärillesi  keskustelemaan sinun aiheistani!  Olet kuin Anatole Francen koira: 
"Minä olen aina kaiken keskustassa, ja ihmiset, eläimet ja esineet. olivatpa ne vihamielisiä tai suosiollisia, ovat piirissä ympärilläni."
  Entä sitten jos jokainen kommentoisi, kähisee kriitikkoni:  Jokaisen blogisi jokaista juttua. Kommentteja, kommenttien kommentteja, aamusta iltaan, sitäkö haluat? - Hm, no jaa, jotakin rajaa tietysti...

Poistin kommentointitoiminnon useimmista blogeistani. (Saapuneita kommentteja en poistanut,  enhän toki.) Jätin kokeeksi kahteen paikkaan: uusimpaan kirjoitukseen toisessa blogeissa,  sekä tähän 'varaventtiiliin'. Se, joka oikeasti haluaa jättää terveisensä, löytää kyllä nämä osastot tai sähköpostiosoitteeni.  
Kriitikkoni alkaa leppyä ja lehahtaa syrjemmälle.

Oi tietenkin rakastan kommentteja! Mutta en vaadi.
Alussa tietenkin polvillani pyytelin, uudesta mahdollisuudesta innostuneena. Täytyihän tuota testata. Kiitos ystävät kannustuksesta! Kaikista kommenteista olen ollut mielissäni, tietenkin.  Ja parhaita kommentteja ovat sellaiset, jotka tulevat pyytämättä.
 
Julkinen kommentointi on julkaisemista.  Julkaisen jos minulla on jotakin sanottavaa. Kiva on seurata hyviä keskusteluja, joita  blogeissa syntyy.

No niin, mitäs arvelet tästä? ;-)

4 kommenttia:

 1. Kriitikko: - Hm. Etkö juuri kerro, että et meinaa enää pyydellä kommentteja? Ja sitten heti heität perään kysymyksen?

  Marjatta: Tunnustan ihan meidän kesken: se johtuu vain tuosta 'Kommentteja 0'-huomautuksesta. Nythän sekin hoitui !

  VastaaPoista
 2. Nyt jo ymmärrän vähän enemmän siitä filosofiastakin, josta äskettäin keskustelimme. Tässähän se on ihan mustana valkoisella.

  En katsonut äskeistä kommenttia esikatselussa ja siinähän oli tietysti kirjoitusvirhe. Sain itse poistettua kommentin, mikä oli yllättävää. Nyt tuossa näkyy Kommentti poistettu. Jääköhän se siihen ikuisiksi ajoiksi?

  VastaaPoista
 3. Pirkko, minulle ei ainakaan näy poistettuja kommentteja tässä, jos se täällä oli. Jotkut toiminnot ovat sellaisia että näkyvät tekijälle itselleen mutta eivät muille.

  Marjatta, useamman blogin ylläpitäminen käy työstä, kuten yhdenkin sellaisen jossa syntyy aktiivista keskustelua:) Toisaalta huomaan, että joillakin joilla on monta blogia keskustelut vähän sekaantuvatkin niiden välillä, joten voi olla vaikea hallita niitä.

  VastaaPoista
 4. Ehkäpä webbis itse kävi vähän siivoilemassa ;-)
  Inkivääri, tuo juuri kävi mielessä. Siksi piti vähän säätää. Toistaiseksi on hyvin rauhallista...

  VastaaPoista

Mitä tuumaat tästä?