torstai 11. joulukuuta 2008

Toinen oppitunti

Huomaa, nyt en ole opettaja vaan opiskelija!
Tutkin valikoita, miten muokataan ulkoasua, miten valitaan toimintoja? Mikä on gadget? Wikipedian vastaukset eivät valaise. Gadget, hm. Se taitaa olla laatikko, jossa on joku mukava toiminto. Lisäsin siis  sivupalkkiin gadgetin, johon keräsin tärkeimmät omat webbijulkaisuni. Turha noita linkkejä on tekstiin sirotella, koska ne liukuvat piankin pois uusien kirjoitusten tieltä.

Voin myös milloin tahansa vaihtaa pohjan. Tämä on pelkistetyin löytämistäni vaihtoehdoista. Tärkeintä on sisältö, toisena tulee navigointirakenne, kolmantena ulkoasu. Vai olisiko tärkeysjärjestys käänteinen? Levoton ulkoasu voi turmella nuo kaksi muuta. Ulkoasu, lay out karkoittaa tai kutsuu.

Poistin reunapalkista gadgetin , jossa voi ilmoittautua lukijaksi. Liian masentavalta näyttää "0", vaikka en odotakaan tälle blogille suosiota. Täytyykin tutkia toisten blogeja, onko tuo suosittu toiminto? Lisäsin itseni eilen pariin tuttuun blogiin, ja huomasin olevani ensimmäinen riippumatta siitä miten isoja lukemia kävijälaskurit näyttivät. Kyseiset ystävät voivat toki poistaa naamani sieltä ;-)

Seuraavaksi meinaan tutkia, miten video lisätään. Ahaa, nyt löytyi yksi konsti: gadget!

Tässä välissä sain opetuksen: tallenna joka välissä! Yritin julkaista, ja Google vaati kirjautumaan kesken kaiken. Siitä seurasi että kaikki tästä alaspäin katosi :-/

Nyt siis  Blogger ja Applen MobileMe kilpailevat suosiostani. ( Äskeinen takaisku lisäsi miinusmerkin tänne.) Olen jo rakennellut kohtalaisen kokoiset sivustot MobileMehen, ja aion jatkaa. Muokkaaminen ja julkaiseminen on helppoa, toimintojen synkronisointi pelaa hyvin. 
Mutta sivujen avaamisessa ja kommentoinnissa on esiintynyt ongelmia, ja tiedän ettei se koske pelkästään minun sivujani. Toivon että Applelle on tärkeää löytää heikot kohdat.
Niinpä tämä  Blogger saa ainakin toistaiseksi toimia varaventtiilinä. 
PS. Nyt taidan ymmärtää, miksi tuo sininen painike "tallenna nyt" vilkkuu vähän päästä. Se taitaa tarkoittaa, että tallenna nyt!

5 kommenttia:

 1. Teksti on julkaistu 11.12. Tieto näkyy oikein muokkausvaiheessa. Miksi näen tässä väärän päivämäärän? Näkevätkä toisetkin?

  VastaaPoista
 2. Olisiko se Amerikan aikaa, eikös Pirkyt valitellut samaa? Kivalta näyttää tämäkin blogi, täytyy panna harkintaan oman aloittaminen. Mulla vaan ei taida olla paljon sanottavaa...

  VastaaPoista
 3. Tosiaan. Yritin käsin laittaa oikean ajan, jolloin ohjelma lupasi, että sivu lähetetään sitten kun kello on niin paljon...

  Sullako ei sanottavaa? Miten olisi videoharrastus? ;-)Näytteiden kera.

  VastaaPoista
 4. Amerikan ajan saa muutettua Suomen ajaksi... johan minä sen tein pari viikkoa sitten kun olin aikani pähkäillyt miten-missä-milloin.
  Ja ehdin jo unohtaa missä, joten pitää mennä etsimään se paikka taas.
  No se löytyi! Siellä on paikka Instrumentpanel (suomeksi??) ja sen alla on Asetukset. siellä on Aika-alue. Sieltä haet esiin sen zoonin joka vastaa Suomen aikaa ja merkitset. Voilá!

  VastaaPoista
 5. No nyt kaikki kolme on tallennettu kirjanmerkkeihin. Tähän löysin yllättäen kirjainmerkkiä lisätessäni, että Tilaa RSS tai Tilaa Atom.

  Enkä minä naura, kun olen itsekin ihan pyörällä päästäni nätten blogien ja evakkoreissujen kaa

  VastaaPoista

Mitä tuumaat tästä?