tiistai 21. syyskuuta 2010

Linnun vapauttaminen, ja muita tuokioita Chiang Maissa

Ostan katumyyjältä linnun, ja päästän sen vapaaksi. Ehkä se piankin joutuu pyydystäjän haaviin päästäkseen taas vapautettavaksi. Olen kuitenkin tehnyt 'hyvän teon', ja se tuo minulle onnea.

Kamerani poimii pieniä tuokioita elämysten virrasta. Sunday Market kerää paikalle monenlaiset yrittäjät , joille turismi on tulonlähde. Paljon hymyä, työn iloa, mutta varmaan myös väsyttävää raadantaa. Kerjäläisiä näemme paljon vähemmän kuin Helsingissä. Jokainen näyttää myyvän osaamistaan. Jotkut pikku taiteilijat näyttävät hiukan uupuneilta. Tietysti laitoin roposen lippaaseen kiitokseksi kuvauksesta. Muiltakin pyysin luvan, minkä voi ehkä huomata.

Lopussa pienoikainen äiteineen lähettää linnun vapauteen . Sen mukana toivon Thaimaan lapsille onnea, koulutusta,ja hyvää elämää.

Tämä on kuvattu viime talvena.

6 kommenttia:

 1. Mikään maailmassa ei käy tasan.

  VastaaPoista
 2. Niinpä, Isopeikko.

  Muistuu mieleen juttu:
  Vuorovesi oli jättänyt rannalle satoja meritähtiä. Pikku poika alkoi viskellä niitä mereen. Isä siihen: -Tuo on turhaa. Et voi auttaa niitä kaikkia. - Niin mutta, voin auttaa tätä... ja tätä!

  VastaaPoista
 3. Hymyilevä eläkeläinen23. syyskuuta 2010 klo 9.15

  Turistina olo on hauskaa. Ei mitään väliä vaikka turistia höynäytetään mennen tullen. Ovela keksintö tuo lintujen "vapauttaminen". Jotkut myyvät lintuhäkkejäkin ilman lintua, koska juju on siinä, että ovi jätetään auki...

  VastaaPoista
 4. Heh, Hymyilevä. Onneks meillä on paikalliset holhoojat, mutt ei nekään kerkiä aina perään katsoa ;)

  VastaaPoista
 5. Luulin, että olette jo paikallisten holhoojien peräänkatsottavana :) Pian varmaan kuitenkin. Tuli kaukokaipuu. Kiitokset, että pääsin edes hetkeksi mukaan!

  VastaaPoista
 6. Vallaton, luulet oikein :) Löydän viestisi täällä kaukana. Olemme matkustaneet yön ja päivän, ja nyt olemme asettumassa taloksi. Holhoojien kanssa jo istuttu iltaa :)

  VastaaPoista

Mitä tuumaat tästä?