maanantai 20. syyskuuta 2010

Melkein siellä!

Taas olen joutunut tuttuun välitilaan. Irroittaudun hitaasti juuri nyt niin tärkeistä asioista. Muutaman päivän päästä irroitan tämän mainion työasemani johdot, ja jätän monet hankkeet kesken.

Työt jaksavat kyllä odottaa, kenties ne kypsyvät aivojen sopukoissa melkein valmiiksi. Mutta puutarha, minun puutarhani!

Puutarha tekee parhaansa sitoakseen minut.Pasuunakukka, kärsimyskukka, kelloköynnös ja sinihibiscus ovat melkein kukassa. Miksi ne ovat kasvattaneet nuppujaan elokuusta alkaen, ja koko syyskuun? Viime yönä avautui ensimmäinen huumaavasti tuoksuva, valkoinen röyhelöhelma, kerrottu brugmansia. Tuijotan sitä kauan, ja talletan mieleeni. Sinihibiscuksen nuput rakoilevat kovin hitaasti, kuin kiusatakseen. Kaikki jäävät yksin kukkimaan karuun talvivarastoon, ja tiputtavat kukkansa ennen kuin palaan.

Hurmaavien orkideojen keskellä muistan hoidokkini, ja puutarhan, jonka nurmikolle tammi pudottaa pian lehtensä paksuksi matoksi. Kuitenkin lähden ilolla, sillä osa sydäntäni on siellä valmiina, melkein perillä.

Juuri kun totesimme tyytyväisinä, että tilanne Thaimaassa on pysynyt rauhallisena, pullahti näkyviin uutinen punapaitojen uusista levottomuuksista Bangkokissa.

Yksi kerkesi avautua kokonaan, eikä melkein:


Pakinaperjantain 199.haaste: 'Melkein'.

10 kommenttia:

 1. Välitila on tuttu juttu - sinulla ihana aika odotettavana, oikein mukavaa ja antoisaa matkaa ja toivottavasti ne levottomuudet taas pysyvät rajatulla alueella siellä. Te aiotte varmaan taas olla siellä pitkäänkin?

  Minä olen kesän ja talven välitilassa, toinen jalka vielä puutarhan puolella ja mielikin osittain, osittain sitä jo alkaa suuntautua kylmeneviin säihin ja sisäpuuhiin. Tai johonkin muuhun ehkä, en tiedä vielä mihin:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Inkivääri. Blogistaniasta tuskin poistun pitkäksi aikaa, MacBook seuraa repussa :)

  Vuodenaikojen vaihtuminen on hienoa. Ei kerkiä kyllästyä ja jässähtää samaan olotilaan.

  VastaaPoista
 3. Matkoissa on aina parasta kotiin paluu. Ainakin melkein :)

  VastaaPoista
 4. Mukavaa matkaa. Puutarhasi kuulostaa ihanalta. Thaimaassa on vihreää ja rehevää, ennenkaikkea lämmintä juuri silloin kun täällä on kaamoksen kosteaa.

  VastaaPoista
 5. Hyvää matkaa ja suotuisia tuulia! Ja tervetuloa kotiin, kun sen aika on.

  VastaaPoista
 6. Mm, kiitos! Sinulla on Thaimaa sydämessäsi.
  Isopeikko, kotiinpalu on aina mieluisaa, vaikka olisi Paratiisissa käynyt.
  Arleena, puutarhat on täällä haikeina hyvästeltävä vaikka ei matkustaisikaan etelään.
  Tiina , kiitos!

  Siirsin uuteen postaukseen tässä hetken aikaa viipyneen videon. Se ansaitsee oman aiheensa. Tähän liitin kuvan, joka paremmin sopii aiheeseen.

  VastaaPoista
 7. Tämä on kerrottava: ystävä, jolle tarjosin paria orkideaa päivähoitoon, vei mukanaan autokuormallisen hoidokkeja omaan puutarhaansa! Ihana ihana ystävä!
  Ja toinen ihana ihminen , naapuri, huoli kottikärryllisen pelargoneja.
  Toivon runsasta kukintaa ja hallatonta lokakuuta.

  VastaaPoista
 8. Oi, minunkin on yritettävä pelastaa pelargoniat. Eivät ne mulla talven yli menesty, mutta yritän kuitenkin. Hyvä, kun muistutit. Ja oikein hyvää matkaa ja tervetuloa takaisin!

  VastaaPoista
 9. Kiitos Vallaton. Olen poissa vain fyysisesti, en virtuaalisesti :)
  Pelargonit voivat yllättää. Aina kannattaa yrittää.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat tästä?