tiistai 29. maaliskuuta 2011

Enkeleiden piiloleikki


Toini Tellervo Pietikäinen 1924


— Se profiilikuva on merkillisesti kadonnut. Olisin vaan halunnut näyttää sinulle kampaukseni 18-vuotiaana. Näytin sitä Matille lauantaina ja sen jälkeen se oli hävinnyt. Minä olen etsinyt, siivooja on etsinyt, Matti on etsinyt. Täytyy varmaan uskoa, että enkelit ovat sen kätkeneet, etten syyllistyisi turhamaisuuteen. Se on niin kaunis kuva.
 

Tämänkin kertomuksen Äidistä talletin Villamussaloon.
— Keskustelu on tallessa täällä.

11 kommenttia:

 1. Valokuvat ja tarinat kertovat elämästä. Elämän kaaresta.

  VastaaPoista
 2. Isopeikko, se on totta. Se kaari näyttää ihan erilaiselta riippuen katselusuunnasta.Vanha omistaa kaiken sen, mikä nuorelle on historiaa.

  VastaaPoista
 3. Kaunis tarina. Hienoa, että sinulla on mahdollisuus tallettaa äidiltäsi vanhoja muistoja.
  Erittäin kaunis profiili äidilläsi ja hän on kaunis muutoinkin.
  Terveisiä hänelle.

  VastaaPoista
 4. Kaunis on kuva äidistäsi, yhtä kaunis kuin ne viimeiset mitä hänestä näimme tai meille näytit.

  Kauniita ovat kaikki ihmiset. Kun oikein osataan katsoa.

  Muistan aina isoäitini lauseen, kun olin hänen luonaan kylässä ja aloimme katsoa televisiosta missikisoja. Olin tuolloin ehkä 13-vuotias.

  Isoäitini sanoi: "Nämä missikisat ovat mielestäni hassuja. Kun minusta kaikki nuoret ihmiset ovat kauniita."

  Ja saman olen huomannut nyt itse vanhennettua. Nuoret ihmiset ovat kaikki kauniita, riippumatta ulkoisista ominaisuuksista, siitä mitä kutsutaan täydellisiksi piirteiksi.

  Nuoressa ihmisessä kauneus syntyy viattomuudesta, puhtaudesta, tietämättömyydestä ja odotuksesta ja pyrkimyksestä kohti maailmaa.

  --- Höh, menipä nyt vähän lennokkaaksi kommenttini. Ja harmittaa, kun en osaa oikein tulkita sitä mitä isoäitini sanoi. Tai miten minä hänen lauseensa ymmärsin.

  VastaaPoista
 5. Arleena, kiitos, itsekin lähetän terveisiä pilven reunalle :)Äitini kerkisi viettää vielä 103-vuotispäiviä, ennenkuin poistui tästä elämästä huhtikuussa 2009.

  Tiina, mielestäni nuoret ihmiset ovat kauniita sillä tavalla kuin nuket ;) (Paitsi jos turmelevat piirteensä kaameilla lävistyksillä) Hyvin muotoili isoäitisi. Niin minäkin ajattelen. Äitini elämästä voi huomata, että kauneudesta seuraa itselle enemmän murheita kuin iloa. Ei niin kuin nykyisin, jolloin oma keho ja naama on monelle pääharrastus ja stressaava projekti. Vaan niin kuin kainolle nukelle, jonka monet haluaisivat omistaa.

  VastaaPoista
 6. Olipa ihana tarina! Enkeleitä, onko heitä? No äidilläsi ainakin oli!!

  VastaaPoista
 7. Sylvia kiitos, mukavat muistot antavat aiheita kirjoittajalle :)

  VastaaPoista
 8. Kuin kaunein taidekuva on äitisi profiili. -Mieleeni tulee matkasi kuvaamataidon opettajaksi. Olet saanut jo lapsesta lähtien nauttia kauneudesta, jo äitiäsi katsellessa. On olemassa kirja Miten minusta tuli kirjailija (tai jotain sinne päin). Millainen kirja syntyitsi teoksesta Miten minusta tuli kuvaamataidon opettaja / taiteilija? Mitä siihen kirjoittaisit?

  VastaaPoista
 9. Lastu, valokuvaajallakin oli silmää!
  - Jopas aiheen heitit :) Täytyy todeta, että retkeni menneeseen ovat toistaiseksi ulottuneet kauemmas kuin omaan aikuisen elämääni. Mutta kuka tietää, ehkä senkin aika tulee .

  VastaaPoista
 10. Toini Tellervosta on paljon ihastuttavia kuvia, muistoja, kirjoituksia. Tuotakin kuvaa jää lumoutuneena tuijottamaan pitkäksi aikaa ja aivan ihanasta muistelosta tulee niin hyvä mieli.

  VastaaPoista
 11. Viehättvä kuva Tellervosta.
  Mukava nähdä hiusmuotia.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat tästä?