torstai 17. toukokuuta 2012

Hanami nyt!


Aamulla, illalla, keskipäivällä. Auringonpaisteessa, pilvipoudalla. Mikä kuva tekisi oikeutta? Päivällä valo on viileä, illalla lämmin ja syvä. Tarkennan kauas oksien läpi, tarkennan lähelle. Kokovartalokuvia myötävaloon, vastavaloon.Tämä on rusokirsikkani viides kukinta. Viimekeväinen jäi näkemättä, sillä olimme toisella puolella maailmaa rakkaittemme vieraina. Etsiskelin edellisiä kuvia ja kirjoituksia. Löytyyhän niitä tästäkin blogista. Nostan tähän (Villamussalosta) ensimmäisen tekstin toukokuulta 2008:


Prunus sargentii
Tässä toissailtaisessa kokokuvassa  puu on vielä läpinäkyvä. Juuri tänään on täydellisyyden hetki, mutta kuparinväriset lehdet alkavat jo muuttaa värivaikutelmaa. Ensimmäiset terälehdet leijuvat lintualtaaseen.

Iloitsen puustani kuin Pikku Prinssi ruusustaan. Se ei estä minua huomaamasta lumoavia kirsikkapuita, joita kotikaupunki Kotka on istuttanut puistoihin ja ajoteiden varsille. Helsingin Roihuvuoressa on vietetty Hanami-juhlaa vuodesta 2008 alkaen! Kauneuden riemu on ilmaista, ja kaikille tarjolla.


Tämän kirjoitettuani huomaan, että Valokuvatorstain 247. haaste on kasviaiheinen:
Voit hakea inspiraatiota myös  Fascination of Plants Day - sivuilta:”Ensimmäinen kansainvälinen teemapäivä ”Lumoudu kasveista” (Fascination of Plants Day) järjestetään 18. toukokuuta 2012. Euroopan kasvitutkijoiden järjestön EPSO:n ideoima päivä tuo esiin kasvien ja kasvitutkimuksen merkitystä, uusinta tutkimustietoa ja niiden tarjoamia ratkaisuja esimerkiksi ympäristöongelmiin ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin.  Suomessa Lumoudu kasveista -teemapäivät 13.–18.5. nostavat kasvit puheenaiheeksi luomalla vuorovaikutteisia yleisötapahtumia kahviloihin, puistoihin, luentosaleihin ja julkisiin tiloihin.”

15 kommenttia:

 1. Kirsikkapuu on todella kaunis, hyvät kuvat!

  VastaaPoista
 2. Minäkin löysin täälä Turusta kirsikkapuita, hienoja ovat eivätkä kovin yleisiä

  VastaaPoista
 3. Kirsikankukat ovat ihania - Japanissahan koko valtakunta seuraa, missä kukinta alkaa milloinkin ja se on iso uutisaihe siellä.

  VastaaPoista
 4. Nämä kuvat hurmaavat kyllä jokaisen katsojan, on ne niin ihanat!

  VastaaPoista
 5. Kyllä se vaan on ihana kun nuo ruosteenväriset rusolehdet vielä korostaa kukkien herkkyyttä! Meillä ikävä kyllä on rusokirsikankukinta taas muisto vaan. Syötävän hyvät sen sijaan kukkii nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten oli kiva käydä Botanissa katsomassa niitä valtavan suuria ruso- ja japaninkirsikoiden kukintaa, kun siellä istui varsinkin japanilaisia kokonaisia perheitä puiden alla picknickiä pitämässä!

   Poista
  2. Varmasti oli upea elämys! Tuo hieno perinne voisi juurtua kaikkialle, missä kirsikka menestyy.

   Poista
 6. Kirsikka kukkivana on aina yhtä kaunis ja lumoava. Vaaleanpunainen erittäin kaunis.

  VastaaPoista
 7. Blogissani odottaa sinua pieni kysymys-leikki, jos kiinnostut, piipahda hakemassa "kotiin" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, kiitoksia kovasti! Käyn kurkkaamassa mitä olette punoneet ;)

   Poista
 8. Kiitokset kommentoijille, mukavaa että jaatte iloni kirsikkapuusta! Lumoavia kevätluontokokemuksia kaikille toivotan.

  VastaaPoista
 9. Minäkin lumoudun sinun kirsikkapuusi kauneuden edessä.

  VastaaPoista
 10. Kirsikankukissa on taikaa! Upeaa :-)

  VastaaPoista

Mitä tuumaat tästä?