perjantai 26. lokakuuta 2012

Oikulliset hengetHiukan sekava on kuvani mutta autenttinen. Nappasin sen eilen torstaina iltatorilla mielessäni valokuvatorstain 261. haaste "Karkki tai kepponen". Halloween ei taida juuri näkyä katukuvassa täällä, mutta  moninaiset hyvät ja pahat henget ovat läsnä joka päivä.Tässä on arvaamattomia maan henkiä lepytelty tuorein kukkariipuksin ja ruokalahjoin. Lahjoiksi on tuotu myös pieniä sieviä elefantteja, tanssijoita, palvelijoita. Näin henget viihtyvät talossaan eivätkä lähde ilkitöitä tekemään. Saatavat jopa auttaa  kioskinpitäjiä liiketoimissa ja muissa hankkeissa, mikäli lahjat miellyttävät. Mistähän mahtaa tämän mökin sininen väri kertoa? Ehkäpä isännän syntymäpäivä on perjantai, tai talo pystytettiin silloin? Sininen on kuningattaren ja perjantain väri Thaimaassa.

Pari vuotta sitten kerroin myös aiheesta täällä: Henkien talo.

8 kommenttia:

 1. Tässä on karkkia ja kepposta.
  Mielenkiintoisia ovat nämä uskomukset.
  Ihmisellä on tarve henkimaailmaan.
  Hyvä vastaus haasteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä juuri. Myös henkimaailman kieltäminen on uskon asia.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Pappilanmummo, eikö myös kristittyjen parissa tapaa sekä surullista että voimaannuttavaa uskomista?

   Poista
 3. Niinpä niin, henkiä on pitänyt lahjoa, eli saada suopeiksi. Kyllä tuo lahjominen eli suopeuden hankkiminen on tätä päivää niin paljossa, muuten tulee "kepposia"

  VastaaPoista
 4. Sininen väri on tasapainoinen. Se tuo "inspiraatiota, vilpittömyyttä, rauhaa, iloa, uskoa itseen ja luottamusta toisia kohtaan". Siis hyvä väri kioskiin ja kauppaan. USA;n etelä valtioissa maalataan kuistin katot aina vaalean sinisiksi. Henkiä pitää lahjoa, etteivät tee kepposia! Hyvä haastevastaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värillä on väliä. Merkityksiä on jännä tutkia myös maailmalla matkatessa. (Thaimaassa saakin olla tarkkana t-paitansa värin suhteen.) Ja henkienkin kanssa oltava väleissä ;)

   Poista

Mitä tuumaat tästä?