maanantai 17. joulukuuta 2012

Joulugrafiikkaa

Repe-koiramme tässä toivottelee hyvää joulua 1981. Kuvan leikkasin linoulemiin ja vedostin joulukorteiksi. Tuosta alkoi perinne josta tuli tärkein jouluaskareeni vuosien varrella. Pian aloin valmistaa numeroituja sarjoja, jolloin kortti oli myös joululahja. Näistä kerron lisää blogissa Kuvitellen. Tänään olen päässyt vuoteen 1989, ja meinaan julkaista kortin päivässä jouluun asti.

Vaikka digiaika tuli muuttamaan käytännön, en vieläkään osaa lähettää kaupasta ostettua korttia kuin äärimmäisessä hädässä... Esimerkiksi matkoilta. Unicef-kortteihin joskus turvauduin, kun vedosmäärä jäi liian pieneksi. - Grafomania merkitsee kirjoitusvimmaa. Eikö se voisi myös merkitä graafikon piirustusvimmaa ! (hymiö)

En myöskään hävitä toisilta saamiani omatekoisia kortteja. Niitä on mukava selailla vuosienkin päästä. Kaikki kortit ilahduttavat yhtä lailla, tietenkin! Että joku on minua ajatellut sen hetken, kun on osoitteeni kirjoittanut ja nimensä omakätöisesti alle piirtänyt! Vielä tänään, kun niin paljon helpommalla pääsemme...

8 kommenttia:

 1. No nyt on kommentti mahdollista myös lähettää. Kävin kehumassa edellistä korttia, se on hieno, pelkistetty ja kaunis, mutta en saanut lähetettyä kommenttia, kun tuo alaosa puuttui.
  Tässä hauveli toivottaa hyvää joulua, mutta mietiskelee itse, tuoko se pukki varmaan sen oikean luun...:-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit täällä Uuna. - Vaihdoin eilen "Kuvittelun" blogipohjan.
   Kävin nyt tutkimassa , ja huomasin että kommenttilaatikko saattoi jossakin tapauksessa jäädä piiloon. Kohta se taas näytti toimivan. Tarkkaillaan.
   Juu, varsin skeptinen on Repen ilme :)

   Poista
  2. Mukava idea, jokunen vuosi sitten askartelin itse joulukortit, mutta se on jäänyt ja korttien lähettäminen on vähentynyt.
   Lähetän sähköisiä kortteja.
   Säilytän saadut kortit ja niitä on muutama laatikollinen ullakolla.

   Poista
  3. Onneksi korttien lähettäminen ei ole pakollista. Kuten ei joulunviettokaan. Kolme viime joulua vietimme muilla mailla, ja taisi kortitkin jäädä lähettämättä. Nyt huomaan, ettei korttien tulo sentään loppunut :) Kyllä ne vaan ilahduttavat.

   Poista
 2. Ihastuttava kortti. Koiran ilme on hyvin epäröivä, mistäköhän tässä on kyse? Itsetehtyjä kortteja osaan kyllä arvostaa.
  Teen niitä usein itsekin, tosin vain jotain valokuvaa muokaten ja runoillen. Harmittavasti minulla on joskus idea hukassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monasti kadehdin niitä, jotka "saavat" valita kauniita kortteja kaupasta. Vain itselle se tekeminen on tärkeää. Kuten torttujen leipominen jollekin toiselle on. Kaikki saadut kortit tuottavat iloa.

   Poista
 3. Kaunis kortti.
  Itse tehtyissä korteissa on tunnearvoa.


  Mukavaa jounaikaa Sinulle!

  VastaaPoista

Mitä tuumaat tästä?