keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Pikkujoululahjavinkki

Voitko keksiä helpompaa neuletta? Nämä rannekkeet syntyivät Thaimaassa  miniälle viimetingan syntymäpäivälahjaksi. Valmistauduin selittämään mihin moisia voisi tarvita: - Ehkä joskus vuoristoretkellä voisi viileys yllättää? Tai aamuvarhaisella mopolla ajellessa? Mutta selityksiä ei
tarvittu. Hymyillen hän sovitti  nämä ranteisiinsa. Rannekkeet näet ovat Thaimaassa vallan trendikkäät. Tosin ei kylmää, vaan ruskettumista vastaan!

Pohjolan talvessa ei selityksiä tarvita. Itse huomaan rannekkeet mukaviksi sisäilläkin, kun iltasella telkkarin ääressä laiskotellessa kädet tuntuvat kylmiltä. Teho on nopea. Melkein kuin kesähelteellä ranteiden viilentäminen kylmällä vedellä auttaa nopeasti päinvastaiseen vaivaan.

Olen aikaisemminkin kertonut silmurista, näppärästä "kutomakoneesta". Se houkuttelee tehtailemaan rannekkeita, ja sukatkin onnistuu. Mutta tietenkin neljä puikkoa on vanha hyvä konsti.


10 kommenttia:

 1. Onpas söpöt!
  Olen tehnyt noita ranteen lämmittimiä monet parit viime vuosina, ovat kyllä tarpeen monelle.

  VastaaPoista
 2. Oiva vinkki todella. Olen joskus neulonut myös, taisi niistä tulla nilkkurit ilman sukkaosaa. Muistan silmurin, kun kerroit siitä. Missään en ole nähnyt niitä myynnissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienestä kotkalaisesta käsityöliikkeestä löysin. Voisi kuvitella että joku muukin maahantuo. Saksalainen PRYM on valmistaja.

   Poista
 3. Kuulin että nämä ovat nyt muotia!:))

  Minä käytän siksi, että nivelrikon, ssssärkyjen ja huonon verenkierron takia olen käyttänyt jo usean vuoden; ei tarvitse aina syödä särkylääkkeitä...

  Leppoisaa joulun odotusta, Marjattah!<333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainion avun kolotuksiin olet keksinyt. Nyt näitä näkee myytävänäkin. Hauskinta on tehdä itse tai saada ystävältä.
   Kiitos samoin sinulle Aili-mummo!

   Poista
 4. Säärystimet tiedän, rannekkeitakin siis on. Täytyy näyttää perheen käsityöläistuunaajalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näitä näkee käsityölehdissä ja joulumyyjäisissä. Kyllä niille käyttöä keksii :)

   Poista
  2. NÄytin juuri. Semmoisia oli jo käyttänytkin. Nyt keksimme yhdessä, että täällä pyörivistä parittomien lapasien varsista voisi tehdä tuommoisia, kun niitä koristelisi samalla kuviolla... :) Täytyy vihjaista tuolle seuraavalle näpertäjäpolvelle, joka saapuu tänne jouluksi.

   Poista
  3. Mainiota Mm! Ja ajatteles reikiintyneitä sukkia, joissa on vielä moitteettomat varret.

   Poista

Mitä tuumaat tästä?