sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Mihin ne kuvat hulahtaa?

Nämä verkko-ohjelmat ovat niin helppoja, että vasta hyvän aikaa käytettyään rupeaa ihmettelemään. Kuten vaikka että missä ne blogiin lisäämäni kuvat oikeastaan ovat?
    Kuvat löytyvätkin,jos vaan keksii etsiä. Löysin postaukseni sikin sokin Picasan verkkoalbumista, joka oli saanut blogini nimen 'Varamussalo'.
    Tietysti mielistyin palveluun, ja otin heti käyttöön. Äskettäin kävin läpi vähäiset Blogger-kuvani, poistin ylimääräiset, lisäsin kuvatekstit ja laitoin loogiseen järjestykseen.(Blogitekstit eivät ole loogisessa järjestyksessä, mutta siihenhän auttaa tunnisteiden käyttö.) Voin antaa albumin osoitteen kelle haluan.
...................
Tämmöinen kiinnostaa siksi, että olen vuosikaudet tottunut itse kontrolloimaan webbisivuni ja kuvani ja koko hakemistorakenteen. Ne sijaitsivat omalla kovalevyllä, ja lähetin FTP-ohjelmalla kopiot palvelimelle.
    Joten täsmällisesti ottaen, tietenkään kuvat eivät sijaitse Picasassa, vaan jollakin Googlen lukemattomista palvelimista USAssa. Oli vaan hauska keksiä, että voin kontrolloida blogi-kuviani Picasassa!
................

5 kommenttia:

 1. Ei mutta! Tuostahan mulla ei ollut aaavistustakaan, ja että vielä kuvat vaihtuvat Bloggerissa!! :-o

  VastaaPoista
 2. No tuo diashow pitää laittaa siellä Picasassa, kopsata koodi ja liittää uuteen tekstiin. Sen voi tehdä jokaisesta albumistaan.

  VastaaPoista
 3. Testailen Picasan kävijälaskuria, joka kertoo miten usein kuva on avattu. Se näkyy päivittyvän noin kerran vuorokaudessa. Mutta mikä parasta: huolellinen tarkkailuni paljastaa, että blogaajan omia käyntejä ei lasketa. Hyvä!

  VastaaPoista
 4. Poistin diashown tästä postauksesta, olen muutellut sitä moneen kertaan. Picasa-tuttavani löytävät sen helposti, ja kaikki kuvat ovat täällä artikkeleissa esillä.

  VastaaPoista
 5. Eilen hoksasin kurkata Picassaan ja siellä oli sekamelska kaikista kuvistani joita olen ladannut Blogiin, myös kuvat jotka olen blogista poistanut.
  Tietämätön olen ollut, että näin ovat naimisissa keskenään,;)

  Tyhjensin jo osan..

  VastaaPoista

Mitä tuumaat tästä?