keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Aamun kuva kännykällä

Prunus sargentii klo 09:18

Lokakuinen aamuaurinko hipaisee rusokirsikkaa. Tänä syksynä se on väriltään lempeän hohtava. Joinakin syksyinä  punainen on häikäissyt silmät. En voi olla valokuvaamatta puuta nytkään, vaikka se on totisesti ehtinyt esiintyä kuva-albumeissani ja videoissani. Keväällä ja syksyllä Prunus sargentii on puutarhani kuningatar.

Päivitin eilen mobiililaitteeni(Nokia N8). Päivitän milloin kännykän näytölle ilmaantuu ehdotus, tarkemmin syventymättä ominaisuuksiin. Juuri kun alkoi tottua, on kaikki taas erinäköistä... Monet uutuudet näyttävät lähinnä kosmeettisilta, mutta kamerassa huomaan jotakin merkittävää: valokuvaan tallentuu entistä enemmän tietoa. Jos avaan tämän kuvan Picasassa, ja klikkaan auki täydelliset tiedot, voin nähdä mm. kuvan tarkan paikannuksen:
Leveysaste 60.455167° N
Pituusaste 26.875167° E
Jopas jotakin! Kännykkäni tietää missä olen, kaiken aikaa. Suojelusenkeli vai vartija? Päätän hyväksyä sen, en kulje hämäräperäisillä poluilla.
    Etsiskelin Googlella keskusteluja aiheesta, mutta ei tullut vielä osumia.
5 kommenttia:

 1. Ihana on tuo rusokirsikän syysasu! Riippuukohan puhelimen säädöistä tuo paikannus, kun ei minulla näy Isännyyden kaameralla ottamissani kuvissa sijaintia ainakaan Picasan kansiossa koneella - iin takaa tarkistin, onko joku muukin informaatiopaikka?

  VastaaPoista
 2. Inkivääri, kuten kerron, paikannustoiminto ilmestyi puhelimen päivityksen jälkeen toissapäivänä. Pyytämättä, yllättäen ;) Mulla ei ole Picasaa koneella, joten tuohon en osaa vastata.Enkä siihen, onko muissa kännyköissä vastaava ominaisuus.Tieto näkyy Picasan verkkoalbumissa. Ja tietysti myös kännykän omassa kuva-albumissa.

  VastaaPoista
 3. Petteri Järvinen kertoi tiistaisessa luennossaan juuri tuosta kännykän ominaisuudesta. Ei sille muistaakseni muuta voi kuin panna kännykkä pois päältä. Oli mainion mukava luento.

  VastaaPoista
 4. Isoveli voi vaikka valvoa. Se on joskus sellainen, ainakin siellä talossa...

  VastaaPoista
 5. Anna-Liisa, olisi ollut kiintoisaa! Mutta seurataan hänen blogiaan.-Vissiin täytyy sulkea kännykkä, ken liikkuu salaisilla retkillä...;)

  Isopeikko, paras välttää sitä taloa...

  VastaaPoista

Mitä tuumaat tästä?