keskiviikko 19. lokakuuta 2011

En ole ruma!

"Se nyt vain tuntuu siltä" 
Tämänpäiväinen kolumni KymenSanomien Tv&radio-sivulla sai naamani hymyyn aamukahvin ääressä. Vesa Majanen ruotii väliaikasoittojen ja mainosten äänenvoimakkuutta, ja yltyy pyörittelemään  kuulemaansa selitystä, missä teknisiin hienouksiin vedoten perustellaan, että "...mainokset eivät ole kovaäänisempiä kuin ohjelmatkaan. Ne vain kuulostavat siltä." Hulvattomia esimerkkejä vastaavien selitysten käytöstä seuraa, ja helmenä pohjalla on toteamus, jonka voi itselleen aamusella lausua peilin ääressä:
"...en minä ole lyhyt ja ruma. Minä vain näytän siltä."
Mutta sehän onkin totta! Sisälläni asuu nuori kirkassilmä, enkä meinaa tuntea peilikuvaani. En minä ole tuollainen. Outoa, että ihmiset näkevät tuon, eivätkä minua.
    Ja minäkin teen aivan vääriä päätelmiä ihmisistä ulkomuodon perusteella. Aika hurjaa, miten olemme ulkonäkömme vankeja. Ensivaikutelma voi siksi mennä aivan harhaan, ja vasta tutustuminen korjaa erheet.

Viime vuosisadan puolella Internetin ihmemaassa löysin  puutarhafoorumit. Vähitellen löytyi ystäviä, ja joskus leikittelimme kuvitelmilla toistemme ulkonäöstä. Kun sitten järjestimme tapaamisia oikeasti, hämmästyi varmaan moni muukin kuin minä. Kuitenkin panin merkille, että ulkonäkö ei helposti horjuttanut sitä käsitystä, minkä ystävistä olin luonut. Tapaaminen tietenkin täydensi  henkilökuvaa, jopa muutti sen, mutta ulkonäön merkitys oli vähäisin. Ihminen on totisesti ihan muuta kuin hänen pintansa.

Luonnos kesäpaidaksi:


15 kommenttia:

 1. Olet tainnut keksiä juuri hyvän bisnesidean! ;)

  Paitoja vaan tuotantoon ja myyntiin!

  VastaaPoista
 2. Raakki, kiitos, kesätorilla tavataan ;) Mutta sloganin kirjoittajan tekijänoikeuksia pitäis ehkä kunnioittaa?

  VastaaPoista
 3. Totta joka sana. Allerkijoitan!

  VastaaPoista
 4. Peikko luulee, että aika paljon elämästä on kaikenpuolista luulemista :)

  VastaaPoista
 5. Apo, kiitos vahvistuksesta !
  Peikko puhuu viisaita :)

  VastaaPoista
 6. Samaa mieltä. Kiva kesäpaita tuosta tulee, tekstillä on merkitystä.

  VastaaPoista
 7. Mistä noita saa ostaa? Olis tarvetta, ettei muut luule, että oikeasti olisin. No joo, voihan sen peilillekin kertoa :D

  Ja totta toteamuksesi viime vuosisadan puolen ystävien tapaamisesta. Ei horjunut käsitys, vaikkei vastapuoli näyttänytkään samalta kuin oli kuvitellut :)

  VastaaPoista
 8. Arleena, hilpeä ajatusmalli, josta voi tehdä omia versioita :)

  Vallaton, lapsenlapset osaa tuputtaa tekstiä T-paitoihin ;)
  Kiva tietää, että teit saman havainnon:)

  VastaaPoista
 9. Ja kukahan se mun blogissa jossain vaiheessa kiukutteli sanatunnisteesta. Onko tämä nyt jotenkin helpompi??? Kirjoitin pitkän jutun, enkä enää tiennyt missä olen. Raivostuttaa, enkä kyllä enää kommentoi, jos tämäkään ei onnistu.

  VastaaPoista
 10. Tämäpäs vasta onkin metkaa. En ole pitkiin aikoihin ehtinyt lukea blogeja kuin sieltä täältä. Blogienkin ulkonäöt muuttuu siinä tahdissa, ettei hitaampi ehdi mukaan. Olin lukevinani ihan uutta juttua, kun tuolta nuolesta näppäsin seuraavan. Jotenkin juttu tuntui tutulta ja ainakin paidan olin nähnyt jossain. Heh, ja olihan tuolla mun kommenttikin, että vissiin just tämän jutun olenkin lukenut aiemmin.

  VastaaPoista
 11. Joo ja tuo jälkimmäinen on se, jota ei ensin ilmestynyt ja sitten ilmestyi. En tykkää.

  VastaaPoista
 12. Eli esikatselu vei minut ihan toisiin maisemiin. Kun en ollenkaan esikatse, saan kommentit näkyviin. Mutta sitten ei tiedä ollenkaan, mitä on kirjoittanut. Nyt saa minun kommenttini riittää. Lähden Japaniin rauhoittumaan.

  VastaaPoista
 13. Vallaton, olen pahoillani jos kommentointi on vaikeaa. Kiitos, että sentään yrität. Vaikka en olekaan Bloggerin luoja, kerron kaiken mitä olen saanut selville. Kuten sen, että esikatselu ei toimi. Olen lähettänyt palautetta Bloggerille, ja moni muukin, sillä parannuksia tapahtuu pikku hiljaa.
  Minäkin kohtaan kommentointivaikeuksia toisten blogeissa, kun näitä alustoja on niin monenlaisia. Monasti katoaa tekstini kuin tuhka tuuleen. Alan jo oppia, että ennen lähettämistä tai esikatselua kopsaan tekstini 'hiiren nenään' (välimuistiin), mutta toisinaan se unohtuu. Ja sitten tosiaan suututtaa.
  Taidan kopsata tämänkin, ja laittaa sinun blogiisi. Jos vaikka Japanissa kurkkaat ;)

  VastaaPoista
 14. Tämäpä rauhoitti mieleni, että esikatselussa se vika :D Hiiren nenä on mullakin käytössä silloin, kun muistan. Siksipä olinkin niin kiukuissani, kun en muistanut. Viikon päästä vasta Japanissa, enkä taatusti kurkkaa tietokoneeseen päinkään - ehkä - luulisin. Kameran kyllä otan mukaan.

  VastaaPoista
 15. Heh Vallaton, lulin että lähdet ovet paukkuen, joten kirjoitin saman sinun blogiisi. Mukavaa, että lepyit, muuten en olisi saanut unta ;) (Kurkkaa etusivullekin, eli sulje tämä sivu rastista.)
  Mahtavaa, lähdet tosiaan Japaniin! Alan jo odottaa kuvasaalista.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat tästä?