Kolmas kerta toden sanoo. Eli kolmas kantapää onnistui niin siististi, että kehtaan näyttää. Samalla huomaan, että kantapään ja kärjen edestakasneuleessa syntyy nätti pinta. Sitä voisi soveltaa johonkin muuhun. Kuvioneule on kerrassaan helppoa. Ja huomaa siisti reuna, se tehdään samoin kuin yksitasoisella neulekoneella.
Esite kehuu Knitting Loomia nerokkaan helpoksi. Sitä se on, ainakin helppotajuinen. Alkuun pääseminen vaatii kuitenkin muutaman mallitilkun ja hiukan kärsivällisyyttä. Hyvin pian tulee selväksi, että silmukoita ei kannata pudottaa. Ja vasemman käden on ihan itse hoksattava, kuinka sen voi välttää. Kantapäätä ei kannata näpertää telkkarin ääressä, radio on parempi ... Harjoitussukan kantapää meni uusiksi. Purkaminen ja nostaminen takaisin laitteeseen onnistuu kyllä, mutta melkein sukkelampaa on aloittaa alusta.
Ergonomia on erityistarkkailussani, koska rohkenen ehdottaa silmuria puikkojen vaihtoehdoksi niska- ja hartiavaivaiselle. Löydänkö uusia, kipeitä lihaksia itseltäni? Aika pitkiä silmurointisessioita on vietetty vaalejakin seuratessa. Ei ole vaivoja ilmaantunut.
Taitaa tässäkin päteä sama vanha totuus, harjoitus tekee mestarin ja mestaritkin harjoittelevat. En ole vielä missään nähnyt tämmöistä silmuria, paitsi täälläblogissasi. Mistä tällaisen voi ostaa?
VastaaPoistaKovasti olen etsinyt netistä ilman kotimaista tulosta. Mutta kun jalkauduin Kotkassa shoppailemaan, löysin tämän paikallisesta käsityöliikkeestä , taisi olla Ulriika nimeltään. Kuulemma ostin viimeisen kappaleen, mutta liikkeessä luvattiin tilata lisää. Arvelen, että muissakin kaupungeissa voisi kysellä, ja vihjata, että KnittingLoom on suomeksi Silmuri ;)
PoistaKiitos vinkistä.
PoistaSiistin näköistä jalkeä syntyy...
VastaaPoistaAikoinaan omistin neulekoneen, jolla tuli paljonkin neulottua.
Siinähän oli just tuollaiset samannäköiset "silmurit".
Sama historia mulla. Koneneulonta on tuotantoa, työtä. Kappaleet valmistuu niin nopeasti, että isoin homma on kasaamisessa :) Ei oikein passaa telkkarin ääressä rentoutumiseen. Paitsi ehkä se viimeistely sitten.
PoistaKäsittämätöntä, että tuollaisella ympyrällä sait aikaseksi sukan. 5 puikkoahan siihen tarvitaan... :D Mutta kaipa se on niin, että kaikkea uutta on opeteltava ja harjoiteltava. Sit menee suitsait, kun tottuu. Varmaan on näppärä vehje. Mitkä on edut tai haitat puikkoihin verrattuna (muu kuin varren pää).
VastaaPoistaNäkeehän sitä jossain elokuvissakin kutovan puikoilla niin, että pitävät sieltä alapuolelta kiinni ja ikäänkuin heittävät langan jotenkin jonnekin..
Jos nyt lähtisi nollapisteestä, olisi tämä helpompi laite kuin 5 puikkoa. Mutta suomalaiset taitaa olla aika näppäriä neulojia.
PoistaEnpä vielä muita etuja ole keksinyt, kuin ekassa jutussa 'Loom knitting', jos rullaat alaspäin. Ehkä sen, että tämä on hauska ja helppo.
Haitat, hm?
-Nurjia silmukoita ei voi tehdä. (Sama juttu yksitasoneulekoneissa. )
-Silmukan pudottaminen esim. kantapään kohdalla on tuhoisaa...
-Jos haluaa monipuolisemmat mahdollisuudet, pitää näitä hankkia eri kokoja. Muualla maailmassa kyllä näkyy olevan vaikka mitä mallia. Minullahan on toisenlainen, alkeellisempi siinä ekassa jutussa. Semmoisen voisi tehdä itse :)
Oli tainnut tuo eka juttu mennä ohi, nyt luin sen. Ja ihan hyvät edut. Silti... Mutta toisaalta - jos nyt ensin innostuisin sukkiin tms, voisin vallan hyvin alkaa kokeilemaan silmuria. Sillä toi homma näyttää mielenkiintoiselta. Kukahan käsityöopettaja veisi ensimmäisenä opettelun kouluihin..?
VastaaPoistaTosiaan, käsityönopettajat! Varsinkin tämä pikkusilmuri on niin hauska, että tenavat rupeis salaa neulomaan ruotsintunnilla...;) En tiedä sukista, mutta rannekkeet ja säärystimet voisivat olla kova juttu. Pitkästä putkesta voisi tehdä tukkapannan. Vieläköhän neulegraffitit on in?
PoistaTaidan pistäytyä siellä Ulrikassa ja kysyä enemmän maahantuojasta.
Ja kohta testaan silmuria lentokoneessa. Viimeksi tein matkalla sukkaa, ja oli hankala etsiä pudonnutta puikkoa tuolin alta.