tiistai 10. tammikuuta 2012

Valitut tekstitJoudun lopettamaan neljä blogia, syistä, joita pähkäilen toisaalla: Hyvästi vanha blogi! Oikeastaan en asiaa sure, hyljätyt blogit ovat taakka. Päätin kuitenkin pelastaa muutaman postauksen, jotka oikeastaan sopisivat tänne Varamussaloon. Tuntui silti oudolta idealta pommittaa tätä blogia parillakymmenellä vanhalla postauksella. Monet lukijani ovat niihin jo tutustuneet aikoinaan. Kopioin  itselleni kaikki tekstit ja  ihanat kommentit, ja perustin uuden blogin, jonne keräilin valitut tekstit. Näin voin korjata lukuisat linkit Varamussalosta noihin kirjoituksiin. (Googlaajat osuvat usein vanhoihinkin teksteihin, enkä voi sietää toimimattomia linkkejä...)

Siirtourakka alkaa olla voiton puolella, ja nyt on minulla taas blogi, jota uhkaa päivitysten lakkaaminen. Ideoita uuden blogin  käyttötarkoituksesta pyörii mielessäni. Täällä Varamussalossa sinkoilen aiheesta toiseen. Uusi blogi voisi keskittyä paremmin. Tänään kirjoitin ensimmäisen ennen julkaisemattoman postauksen blogiin, jonka nimi on:

Hyviä vinkkejä vastaanotetaan!

5 kommenttia:

 1. Vinkkejä en pysty antamaan minkäänsorttisia. Ei ole hanskassa nämä tietokoneasiat silleen. Sen verran tiedän kumminkin, että ison urakan kanssa työstät. Ymmärrän, että huonolle hoidolle jääneet blogit ovat taakka. Niin on itsellänikin, nimenomaan kotisivuni. Se on jäänyt- jäämässä täysin unholaan.
  Sinun blogeistasi en ole kaikista perillä, olen vähän eksynyt, niitä on niin monta.

  VastaaPoista
 2. Aimarii, osut asian ytimeen: lukija eksyy helposti, jos blogeja on monta. Huomaan sen lukijana itsekin ja tykkään kovasti yhden blogin ratkaisuista :) Kiva kun tulit kommentoimaan. On mielenkiintoista kuulla toisten ajatuksia yhden/monen blogin politiikasta ylipäänsä.

  Tässä tapauksessa olen kumminkin vähentämässä blogejani, koska uusi Villamussalo korvaa neljä entistä. Tästä Varamussalosta onkin tullut keskusblogini, laitan tänne linkin milloin haluan huomioita muille postauksille. En siis odotakaan, että lukija seuraisi kaikkia :)Minulle itselleni webbinikkaroijana on vaan niin tärkeää kokeilla kaikkea.

  Muilla blogeillani onkin selkeästi erottuva teema (löytyvät sivulta 'Omat blogit'), mutta nyt tämä Villamussalo on kovin samanlaiseksi tulossa kuin Varamussalo. Siinähän ei ole järjen häivää...

  Mutta saattaa olla, että ratkaisu on löytymässä. Varamussalo saa jatkaa sillisalaattina, ja Villamussaloon taltioin 'Valitut tekstit'.

  VastaaPoista
 3. Heh, en kai kuvittele, että joku haluaisi auttaa minua kaappisiivouksessa! Jokaisella on kylliksi omissa kaapeissaan. Mutta on kiva vertailla eri ratkaisuja. Hyvän tunnisteluettelon kanssa pärjää moni yhdellä blogilla. Toisella on blogit järjestyksessä: kuvat yhdessä, jutut toisessa,videot kolmannessa..Kolmas ääripää perustaa tavan takaa uusia blogeja hyläten entisiä. Lukija leikkii kuurupiiloa, kunnes luovuttaa. Kuulunko minätähän levottomaan ryhmään?

  Mutta nyt olen päättänyt näin:
  Villamussalo on minun kirjani, kirjoitusprojektini.
  Varamussalo saa jatkaa rönsyillen aiheesta toiseen. Varamussalossa osallistun haasteisiin milloin innostun, ja etsin vuorovaikutusta muiden bloggaajien kanssa. Ehkä julkaisukynnykseni madaltuu nyt...

  VastaaPoista
 4. Heh, kaaosihmisenä tykkään kovasti tästä mallista. Tämä on todella mielenkiintoinen. Näkee jo vierittämällä kuvat ja pätkän kirjoituksesta. Ai, tuota en olekaan vielä lukenut. Luenpa nyt. Olinpa senkin lukenut, mutta ruksista pääsee takaisin jatkamaan selaamista.

  Jestas, kun osaisi ja viitsisi. Tällainen sopisi minullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voithan perustaa harjoitusblogin Bloggeriin, ja tutustua asiaan! Minäkin perustin Vuodatukseen vaihtelevan määrän, joista kaksi on yhä olemassa. Ja totesin Bloggerin paljon mukavammaksi käyttää. Nyt vertailen Bloggerissa eri malleja. Tästä 'dynaamisesta' tykkään eniten, ja ihmettelen, että olen tavannut niin harvoja samanmoisia Blogisfäärissä. Muutama rohkelikko sentään löytyy tuttupiiristä. Sillä onhan tämä kerrassaan kiva malli (mallivalikoima) , juuri kuten huomaat Vallaton :)

   Dynaamisen mallin puutteita ja etuja pähkäillään osastossa K50 (joka on malliltaan perinteinen) Laitan allekirjoituksen viemään sinne. Ensimmäisen postaukseni jälkeen Blogger on jo tuonut monia parannuksia, joista alkuvaiheessa huomauttelen.

   Poista

Mitä tuumaat tästä?