perjantai 13. tammikuuta 2012

Turkoosi!


Huonekalujen ja esineiden pyörittelyn jälkeen silmäilen tulosta tuon tuostakin uusin silmin. Käännän kukkaruukun parempaan asentoon, suoristan lehtipinot, pöyhin sohvatyynyjä.  Näen taas hetken aikaa paremmin, katselemalla katselen. Kunnes totun.

Esineet, joista kerron, näkyvätkin tässä postauksessa: Kotona.

Thaimaasta tarttui mukaan keramiikkahevonen (vaikka luulin etten enää osta mitään...). Se sattui Miehen ja minun silmään yhtaikaa kierrellessämme Menrai Kilns-galleriassa ChiangMaissa, ja kun silmämme kohtasivat, tiesin jo kuinka siinä käy. Hevonen on väriltään turkoosi. Sävy, jota olen etsinyt omissa keramiikkatöissäni, ja joskus melkein löytänyt. Sävy on elävä ja muotoja seuraava , ei maalimainen.

Tiesin heti, mihin turkoosi hevonen on asetettava: Vanhan senkin päälle, mieheni isoisän öljylampun viereen, sillä näin värisävyt löytävät toisensa. Sattumoisin huomaan, että isänäidin muotokuvassa on paljon turkooseja sävyjä. Myös vanha mattomme on nyt senkin edessä, ja silmä poimii sen turkoosit sävyt, joihin kauan sitten mielistyin. Juuri oikea turkoosi, ei liian räikeä, yhdistettynä hiekanväriin ja lämpimiin puun sävyihin. Myös viereisen keittiön kaappeihin valitsin taannoin pehmeän, murretun turkoosin.Tartuin tänään kännykkäkameraani, ja päätin laatia aiheesta pienen kuvakollaasin. Tähtäillessäni näitä kuvia  oli radio auki, Ylen ykkösellä kuten tavallista. Päivän peili klo 12 oli menossa. Ja mitä kuulinkaan:
"Yksi tämän vuoden muotiväreistä on turkoosi. Se pulpahtelee jo esiin siellä täällä - asusteissa, Nokian kännyköissä ja Yleisradion uudessa ilmeessä. Maailman designpääkaupungin Helsingin tunnusympyrä on sekin turkoosi. Valintaan vaikuttivat muun muassa trendiväriennusteet ja kansallisuus."
Jokaisella on varmaan lempivärinsä, mutta silti on hyvä tietää, että:
"Värit ovat maailmanlaajuinen bisnes ja ne vaikuttavat ostopäätöksiin."
Yritin kirjoittaa muistiin kuulemaani, mutta hukkasin tietenkin ohjelmassa mainitut nimet. Pian löysinkin Ylen sivuilta tuon lähetyksen sisällön, josta lainaus yllä. Samalla kun olin huvittunut trendikkyydestäni, mietiskelin trendien ja muotien syntyä. Nimi Tuija-Maija Piironen johdatti googlen avulla mielenkiintoiselle sivulle, jonka monen designalan ammattilaiset varmaan tuntevat hyvin: IC  InterColor.
Trendivärit eivät synny sattumalta.
Siitä huolimatta tykkään turkoosista...

7 kommenttia:

 1. Kauniin hevosen löysitte!! Tuo olisi kyllä lähtenyt minunkin matkaan.
  Itsekin tykkään turkoosista ja oranssin eri sävyistä.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai hevonen löysi meidät ;) Taitaa olla ensimmäinen hevosemme. Samoin sinulle Sirpa!

   Poista
 2. Peikko on ja tykännyt tuon värisistä hevosista. Kerran niitä käveli metsässä suuri lauma, ne istuivat sitten kiville ja rupesivat pelaamaan korttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, kerrohan, löytäisinkö tapahtuman sieltä Peikon Sanavaroista? Olisi kiva kuulla.

   Poista
 3. Olin ajatellut kaivaa turkoosit tyynypussit taas käyttöön. Säilössä ovat olleet, trendivärit kiertävät ympyrää ja nyt on esim turkoosin vuoro.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arleena, tuo onkin näppärä tapa seurata trendejä ;) Vaikka trendinikkarit eivät sitä varsinaisesti meinaa.Meidät halutaan ohjata ostoksille.

   Poista
 4. Tässäpä onkin Bloggerilta näppärä uudistus! Nyt voi vastata selkeästi kommentoijalle kerrallaan. Saman käytännön olen pannut Wordpressissa merkille. Uudistuksia tipahtelee, ja tämmöisistä tykkään :)

  VastaaPoista

Mitä tuumaat tästä?